Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 13. Geleneksel Satranç Turnuvası’na 300 sporcu katılırken, birbirinden çekişmeli ve zevkli müsabakalar heyecanı doruk noktasına çıkardı. 
Turnuvayı takip eden Belediye Başkanı Vahap Akay, şu ifadeleri kullandı:
“Turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Ayrıca turnuva boyunca görev alacak olan hakemlerimize, Satranç Federasyonu temsilcilerine ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Turnuvamız inşallah zevkli ve çekişmeli müsabakalara sahne olur.” 

5 FARKLI KATEGORİDE DÜZENLENDİ
5 kategoride düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 13. Geleneksel Satranç Turnuvası’na A Kategorisi’ne şampiyonluğu Azat Sylapov elde etti. Taha Mert Dönmez’in ikinci olduğu A Kategorisi’nde üçüncülüğü Tuncay Demir, dördüncülüğü Emre Alperen Kılıçarslan, beşinciliği Kerem Barkın Yıldız elde etti.
 A Kategorisi’nin en iyi Çerkezköylü sporcusu ise Mert Taha Dönmez oldu.

B KATEGORİSİ ŞAMPİYONU TUNA KALE 
B Kategorisi’ndeki şampiyonluğu Tuna Kale elde etti. İkinciliği Canberk Baydar, üçüncülüğü Muhammet Yusuf Eraslan’ın aldığı B Kategorisi’nde dördüncü Aydın Darcan, beşinci Cevdet İmer olurken, en iyi Çerkezköylü sporcusu ise Aydın Darcan oldu.

2017 doğumlu sporcuların katıldığı 7 Yaş Kategorisi’nin şampiyonu Mert Üstündağ olurken, ikincisi Yağmur Bozkurt, üçüncüsü Kumsal İşlek, dördüncüsü Hüseyin Kağan Abut ve beşincisi Ozan Aydemir oldu. Bu kategorinin en iyi Çerkezköylü sporcusu unvanını ise Yağmur Bozkurt elde etti.
2016 doğumlu sporcuların katıldığı 8 yaş kategorisi de birbirinden güzel ve çekişmeli müsabakalara sahne olurken, şampiyonluğu Alp Emre Erol elde etti. İkinciliği Ömer Arda Öztürk, üçüncülüğü Kaan Gürdal, dördüncülüğü Alp Kaan Atalay, beşinciliği Fazlı Enes Alkan elde ederken, bu kategorinin en iyi Çerkezköylü sporcusu unvanını ise Fazlı Enes Alkan elde etti.

Otomobilden ruhsatsız silah çıktı Otomobilden ruhsatsız silah çıktı

10 YAŞIN ŞAMPİYONU DOĞU SEYRAN HERSEK OLDU
10 Yaş ve Altı Kategorisi’nde ise şampiyonluğu Doğu Seyran Hersek elde ederken, ikinciliği Kerem Okan Sezer, üçüncülüğü Deniz Uslu, dördüncülüğü Elif Dila Kebir ve beşinciliği Mehmet Ayaz Gökpınar elde etti. Bu kategoride en iyi Çerkezköylü sporcusu ise Elif Dila Kebir oldu.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Çerkezköy Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 5 farklı kategoride düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 13.
Geleneksel Satranç Turnuvası’nda müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporcuları ödülleri Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.

Kaynak: Haber Merkezi