Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter, makamında düzenlediği basın toplantısında, İller Bankası’ndan gelen 400.000-500.000 lira gibi geliri olan bir belediye olduklarını söyledi. 

Yaklaşık 2-2,5 aydır iş başında olduklarını, bu dönemde öz sermayeleriyle 62 milyon 817 bin liralık  bir hizmet yaptıklarını belirten Onur Bozkurter, “Maaşlarımızı ödedik, hizmetlerimizi yapıyoruz. Halk işçi, esnaf, emekçi ve belediye ile el ele, semtine, ilçesine köyüne hizmet gelsin diye bir seferberlik ilan ettik” dedi. 
Göreve geldiklerinden bu yana halka hizmet etmeye çalıştıklarını aktaran Bozkurter, şöyle konuştu:
“Belediyemizin yanında bulunan bir çöplük hurdalık gibi bir yer vardı. Burada esnafımızla, Kamyon Kooperatifimizle, mekanı cennet olsun Yaşar Kaptan Çebi’nin firmasıyla, çeşitli STK’larla, esnafla, ilçeye hizmet eden yurttaşlarımızla on gündür çok ciddi bir çalışmayla, 7 buçuk 8 milyonları bulan destek ve bağışla, bu alanı park alanı olarak ilçemize kazandırdık. Buradaki çöpü de aldık şehrin dışındaki döküm alanımıza naklettik. Yurttaşlarımızın bağışlarıyla Marmaraereğlisi merkezimizde palmiye ağaçlarıyla, ışıklandırmalarıyla, sosyal donatı alanlarını güçlendirerek, bank sayısını arttırarak, sahil temizliği, müsilaj temizliği yaparak hizmet ettik. Daha önce Marmaraereğlisi’nde hiç yaşanmamış bir deniz temizliği yaptık. Marmaraereğlisi’nde kadınlar plajının adını geçen hafta Meclis’imizde aldığımız kararla Perinthos olarak değiştirdik.  Bunun yanı sıra göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çevre temizliğine, cami temizliğine, deniz temizliğine oldukça özenli davranıyoruz.”

Bozkurter, şunları kaydetti: 

“Garajlarda 65-66 aracımız vardı. Çok üzülerek söylüyorum 35-40 tanesi hurda. Kaportalarını açtığımız zaman motorları yok. “Bu motorlar nerede” dediğimiz zaman geçmiş yönetimden cevap gelmiyor. Binanın kapısına 517 milyon borcu gösterir belge niteliğinde astığımız pankarta, geçmiş dönemden bir tane itiraz yok.”

Bozkurter, işçi çıkarma iddialarına da değinerek, şu ifadeleri kullandı:

Bozkurter'den pazar esnafına destek sözü Bozkurter'den pazar esnafına destek sözü

“ ‘Cumhuriyet Halk Partisi geldi işçi çıkarıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi geldi plajlarımızın adı değişti.’ Biz, göreve geldiğimizden beri 17 personel almışız, 25 arkadaşımıza teşekkür etmişiz. Bu sayı 100’ü bulacak. Çok üzülerek fakat mecburiyetten çıkarılacak olan personelimize buradan sesleniyorum; değerli kamunun değerli yöneticileri, değerli siyasiler; Tekirdağ’da, İstanbul’da, Trakya’da yaşayan dostlarım, sizden rica ediyorum; biz, bir tasarruf sürecindeyiz. Bu tasarrufu işçi çıkararak yapmak zorundaysam lütfen bize itiraz etmeyin. Lütfen telefon açıp o benim dayımdı, o benim eltimdi, ona ben kız aldım, onla ticaretim var, aman bunu çıkarma demeyin. Mecburuz. 4 milyon 500 bin lira  gelirli İller Bankası’ndan ödenekle 20 milyon personel ödemesi. Bunu Marmaraereğlisi değil Türkiye’nin, dünyanın, uzayın Mars’ın Jüpiter’in dahi belediyesinde böyle bir ödeme yapılması mümkün değil.”

Belediyenin maddi idari bilançosunun yerlerde olduğunu aktaran Bozkurter, “Arkadaşlarımız kendilerini daha rahat aday ettirebilmeleri için Kültür Bakanlığı ile protokol imzalamışlar. Geçen sene 5 milyon, bu sene 10 milyon, gelecek sene 15 milyon, sonraki sene 20 milyon olmak üzere kazı alanına Marmaraereğlisi Belediyesi sponsor oluyor” ifadelerini kullandı. 

Bozkurter, sözlerini şöyle tamamladı:

“Marmaraereğlisi’nde sosyal donatı olarak hiçbir şey yok. Sağlık olarak devlet hastanemizden Allah razı olsun harici bir şey yok. İlk, orta ve lisemiz var. Üniversite yerimiz var ama nasıl gideceğiz, konum atsanız gidemezsiniz? Konum atsanız bulamayız. Üniversitemiz yok. AVM’miz yok. Sinemamız yok. Tiyatromuz yok. Size söz veriyorum, 2025 yılının birinci ve ikinci ayında bölgesinde tanınan, sayılan, sadece ülkemizde değil yurt dışında bile bilinen bir Marmaraereğlisi’ne hazırlıklı olun. Biz, tabi bu imkansızlıklar dahilinde geldiğimizden beri 70 Milyon lira öz sermayemizden nasıl bulup yönettiysek bundan sonra da öyle yöneteceğiz.  Ben ve partim kamunun satış yapmasına karşıyız. Fakat gördüğümüz lüzum üzerine satışlar gündeme gelebilir. Bu satışlar gündeme gelirse eski dönemdeki gibi kapalı kapılar ardında yandaşa peşkeş çekme satışı değil, ihtiyaç için satış yapmak durumunda kalabiliriz. 10 liralık malımızı 9 liraya, 10 liralık malı 11’e, 12’ye, 13’e, 15’e nasıl satacağız, bunun yollarını arayacağız.”

Kaynak: Anadolu Ajansı