İHH Tekirdağ Şubesi ve Genç İHH üyeleri, Köprübaşı mevkisindeki meydanda toplandı. Burada İsrail’i protesto için alana çocuk ayakkabıları ve çocuk oyuncakları konuldu. Filistin’de yaşanan dramın fotoğrafları da katılımcılara gösterildi. Genç İHH üyeleri, AVM önünde toplanan vatandaşlara Filistin’deki durumu anlatabilmek için bir canlandırma gerçekleştirildi. Burada bombalanan çocukların ölümleri ve üzerlerinin kefenle kapatılması canlandırıldı. 

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR ÖLÜME DOĞUYOR

Genç İHH üyesi Ahmet Çalışkan, canlandırmanın ardından yaptığı konuşmada,  ‘’Korktunuz değil mi ? Telaşa kapıldınız, düşüncesi bile ne kadar acı. Her gün bununla yaşamak, her gün ölümle burun buruna olmak. Oysa biz çocuklar Filistin’de her gün bu korkuyla yaşıyoruz. Birçoğumuz şehit oluyor, kalanlarımız bu korkuyla her an yüzleşiyor. Biz Filistinli çocuklar adeta ölüme doğuyoruz. Geleceğe dair planlar yapamıyoruz. Nerede, ne zaman katil İsrail’in hedef gözeten bombasıyla karşılaşacağımızı bilmeden yaşıyoruz. Şimdilerde çoğumuz sıcak anne kucağına hasret hayatta kalmaya çalışıyoruz” dedi.

“Bağımlılıklara karşı farkındalık” için pedal çevirecekler “Bağımlılıklara karşı farkındalık” için pedal çevirecekler

DAHA KAÇ BİN ÇOCUK ÖLMELİ
Herkesi harekete geçmeye davet eden Genç İHH üyesi Bilge Karataş ise ‘’Vicdanınızın harekete geçmesi için daha kaç bin çocuk, kaç bin anne, kaç bin Filistinlinin ölmesi gerekiyor. Bunu anlamanız, harekete geçmeniz için daha kaç anne evladını kaybedecek. Burada olan bir savaş değil, soykırım. Bu soykırıma bu zulme sessiz kalmayın. Daha kaç tane kardeşimiz bu sessizlikte boğulmak zorunda kalacak” ifadelerini kullandı. 
Daha sonra Filistinliler için dua edildi ve İsrail’in protesto edildiği sloganlar atıldı.

Kaynak: Özge Ebecek