"Edirne Kırmızısı" şenlikte ön plana çıkacak "Edirne Kırmızısı" şenlikte ön plana çıkacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mahalle buluşmalarına İstasyon Mahallesi ile devam etti. Büyük bir ilgiyle karşılanan Gürkan, mahalle halkına verdiği sözleri tutmuş olmanın gururunu yaşadığını söyledi.
“Hem Recep Gürkan olarak hem de Edirne Belediyesi olarak verdiğimiz sözleri tutarız” diyen Gürkan, “Bu bazen şartlardan dolayı gecikebilir. Ama mutlaka tutarız. Mahalle sakinlerimiz düğün salonu, mahalle gençlerimiz ise bizlerden halı saha istemişti. Yaptık, teslim ettik. Gururluyuz. Biz sizleri seviyoruz. Sizler bizim başımızın tacısınız” ifadelerini kullandı. 
Gürkan, konuşmalarına mahallede yapılan önemli çalışmalar hakkında bilgi vererek devam etti.
2019 yılında yine bir mahalle buluşması gerçekleştirdiklerini ve burada mahalle halkının düğün salonu talebinde bulunduğunu belirten Gürkan, “Düğün salonunu yaptık. Yaklaşık 3 yıl oldu. Masasını ve sandalyesini yerleştirip, muhtarımıza teslim ettik. O günden bu yana muhtarımızdan hiçbir şikâyet almadık, demek ki işler iyi gidiyor” dedi.
“GENÇLERE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK” 
Gençlere verdiği sözü yerine getirdiklerini ‘çocuklar özgür büyüsün, özgür çocuklar olsun’ sloganıyla çocukların ve gençleri nefes alabileceği halı saha ve spor tesisini de mahalle halkının hizmetine sunduklarını belirten Gürkan, “İstasyon Gençlik Spor Kulübü gençleri, futbol oynayacağımız bir halı sahamız yok. Sıkıntı yaşıyoruz, çarşıya gidemiyoruz, gitsek fiyatlar çok pahalı diyerek bizlerden bir halı saha istemişti. Geçtiğimiz mayıs ayında İstasyon Mahallesi Halı Saha ve Spor Tesislerimizin yapımını tamamladık. Kulübümüze devrettik. Orada gençlerimiz, çocuklarımız sporlarını yapıyorlar.” İfadelerini kullandı.
İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
Mahallede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Gürkan, mevcut tüm içme suyu şebekesinin tamamen yenilendiğini, eski boruların kullanımdan kalktığını ve HDPE adı verilen, yüksek basınca dayanıklı, paslanmaz, içerisi korozyon yapmayan, bakteri üretmeyen dünyadaki en son sistem borulardan olan borularla değiştirildiğini ifade etti.
Mahallede yer alan çocuk parklarının da yenilendiğini ifade eden Gürkan, ardından vatandaşların önerilerini dinledi, sorularını cevapladı.
İstasyon Mahalle Muhtarı Yakup Çorbacı ise Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan’a verdiği destekler ve yaptığı kıymetli çalışmalar için teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Haber Merkezi