Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç tarafından Adli Yardım Protokolü’nün imza töreni gerçekleştirildi. 
Edirne Belediye Meclisinin Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nda meclise sunulan Adli Yardım Protokolü, hukuk mahkemelerinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara hukuki desteğin sağlanması için görüşülüp karara bağlanan Adli Yardım Protokolü, 9 Ekim 2023’te imzalanmıştı.
Edirne Belediyesi ile Edirne Barosu arasında 2023 yılında imzalanan adli yardım protokolüne; 2024 yılında da devam etme konusu Edirne Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nda görüşülmüş ve oy birliği ile kabul edilmişti. Adli Yardım Protokolü, Edirne Barosu Hizmet Binası’nda Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç tarafından imzalandı.

BİR MİLYON LİRALIK DESTEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Gürkan,  şu ifadeleri kullandı: “Adalete erişim, savunma hakkına erişim çok kıymetli ve çok değerlidir. Düşünebiliyor musunuz? Savunmaya, savunulmaya ihtiyacınız var. Süreçle ilgili hiçbir bilginiz yok. Paranız yok diye ya da ekonomik yoksunluktasınız diye bu hakkınızı kullanamıyorsunuz. 2023 yılında Edirne Baromuzla beraber Adli Yardım Protokolü’nün ilk çalışmasını yapmıştık. 2023 yılında yaptığımız protokol ile Edirne Baromuza 250 bin TL değerinde bir destekte bulunduk ve bu destekten savunmaya ihtiyacı olan 102 yurttaşımız yararlandı. Gerçekten çok büyük bir mutluluk. 2024 yılında da bu başarılı protokolün tekrarlanmasını istedim. Bu sefer ben teklif ettim Gökhan Başkanımıza.  2024 yılı için 1 milyon TL ile önceki protokolümüzü 4 kat arttırarak daha çok vatandaşımıza ulaşmayı hedefledik.
Bize bu anlamda mutlu olma fırsatı verdiği için değerli Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç’a, yönetim kurulu üyelerine ve tüm avukatlarımıza bir kez daha Edirne Belediye Başkanı olarak, Edirne halkından bir vatandaş olarak teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” 

Edirne Baro Başkanı Av Gökhan Karakoç ise yaptığı konuşmada enflasyon sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti ve böylesine anlamlı bir projede kendilerine destek olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkürlerini iletti. 

Trakya Üniversitesi “akreditasyon belgesi” aldı Trakya Üniversitesi “akreditasyon belgesi” aldı

Karakoç, şu ifadeleri kullandı:

“Çin ülkesinde başlayıp, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü her ırktan her milletten insanın canını alması, tüm devlet ekonomilerinde de ciddi bir buhran yaşatması kapsamında maalesef ülkemizde bundan üzerine düşeni aldı. Geride bıraktığımız birkaç yılda önü alınamayan enflasyona yenik bir ortam sebebiyle her geçen gün artan maliyetlere yargı makamı önünde hakkını aramakta maalesef dâhil oldu. Ulu Çınar Edirne Belediyemiz ile Baromuz arasında geçtiğimiz aylarda birincisini akdettiğimiz Adli Yardım Protokolü kapsamında ekonomik zorluklar nedeniyle adalete erişmekte güçlük çeken, bir yargı makamı önünde hakkını arayamayan 102 yurttaşımıza yardımcı olunmuş, Aile hukukundan, işçilik alacağına, hizmet tespitinden, tazminat davasına kadar hukukun çeşitli dallarındaki sorunları çözülmüştür. Yurttaşlarımız belediyemizin desteği ve baromuzun imkânları ile cumhuriyet idaresinde kimsesiz olmadığını hissetmiştir. Sayın Belediye Başkanıma, sosyal belediyeciliğin nasıl olması, nasıl yapılması gerektiğine dair bu güzel, Edirneli hemşehrilerime dokunan bu projenin hayata geçirilmesinde verdiğiniz destek için size şahsım ve Edirne barosu adına, meslektaşlarım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi