Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü binasında, Edirne Özel Yürekler Halk Eğitimi Kurs Merkezi olarak 8 odasının sınıf, 1 odasının yönetim odası ve 2 atölye (seramik ve ev ekonomisi) olacak şekilde tahsisi için İl Millî Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezine geçici tahsisine ilişkin imza töreni gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen imza törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Filiz Tuna ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç katıldı.

Çocuklar sıfır atık ve çevre eğitimleriyle bilinçleniyor Çocuklar sıfır atık ve çevre eğitimleriyle bilinçleniyor

YETENEKLERİ ORTAYA ÇIKACAK
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, şu ifadeleri kullandı:
 “Bugün gerçekleştirdiğimiz protokolün, yetişkin otizmli bireylerin eğitimi konusunda oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Halk Eğitim Merkezinin burada oluşturacağı derslik ve atölyeler onların gelişimine önemli katkı sunacağına inanıyorum. Desteğe ihtiyaç duyan evlatlarımızın en iyi şekilde eğitim almalarını, yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını ve sosyal hayata katılımlarını çok önemsiyoruz. Trakya Üniversitesi olarak otizmli evlatlarımızın ve ailelerinin her zamanda yanında olacağız. Bu anlamda Sayın Valimiz Yunus Sezer’in destekleri ile Trakya Üniversitesi ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokolün iki kurum ve Edirne’miz için hayırlı olmasını diliyorum.” 
Trakya Üniversitesi ile eğitim başta olmak üzere bu zamana kadar birçok iş birliğine imza attıklarını vurgulayan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, bu protokolün Edirne’deki otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerinin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesi anlamında önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi