Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi

Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi kapsamında  10 Ocak Çarşamba günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek olan “Trakya Enerji Verimliliği Buluşması”nda verimlilik uygulamaları, yeşil dönüşüm ve finansman olanaklarının yanı sıra Türkiye ve dünyadaki en iyi örnekler de paylaşılacak. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı altında desteklenen Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi kapsamında, bölgede imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin enerji ve süreç verimliliklerinin iyileştirilmesi ve Trakya Bölgesi’nde verimlilik odaklı üretimin teşvik edilmesi amaçlanıyor.  
Sektörün önde gelen isimlerinin bilgi ve deneyimlerini aktaracağı etkinlikte “Enerji Verimliliği Uygulamaları ve Destekler”, “Akıllı Fabrikalar, Dijital Dönüşüm ve İnovatif Üretim”, “Yeşil Dönüşüm Destekleri” ve “Verimlilik Yatırımlarında Finansman Olanakları” konulu panel oturumları gerçekleştirilecek.
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan’ın teşrifleriyle gerçekleşecek etkinliğe Trakya Verimlilik Platformu paydaşları, bölgedeki KOBİ’lerin temsilcileri ve Platform uzmanları katılım gösterecek.
Proje Hakkında
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmektedir. Proje; 2.624.500 € bütçesi ile 2021-2024 yılları arasında KOBİ'lerin bilinçli büyümesine, ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet güçlerinin artırılmasına ve Trakya’da imalat sektörünün gelişmesine önemli katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Kaynak: Özge Ebecek