Trakya Üniversitesinin, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı-Cooperation Partnerships in Higher Education kapsamında Bulgaristan’dan South-West Üniversitesi, Slovenya’dan Ljubljana Üniversitesi ve Yunanistan’dan Ioannina Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü “Green STEM Model for Teachers Education/Öğretmen Eğitimi için Yeşil STEM Modeli” projesi toplantısı Slovenya Ljubljana Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Eylem Bayır’ın koordinatörlüğünü üstlendiği projede Prof. Dr. Tolga Sakallı, Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir, Doç. Dr. Hüsnüye Durmaz, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Oğuzhan Dinçer, Dr. Öğr. Üy. Sertaç Arabacıoğlu ve Dr. Öğr. Üy. Emir Öztürk araştırmacı olarak yer alıyor. 

"Balkan Çocuk Şenliği" düzenlendi "Balkan Çocuk Şenliği" düzenlendi

Ljubljana Üniversitesinin Eğitim ve Fen fakültelerinde gerçekleşen toplantılara, Ljubljana Üniversitesinden Doç. Dr. Boštjan Genorio, South-West Üniversitesinden Dr. Damyana Grancharova ve Dr. Öğr. Üyesi Maya Chochkova, Trakya Üniversitesinden ise Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Arabacıoğlu katıldı.

Ljubljana Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen konferans kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Arabacıoğlu, projenin ilk çalışma paketi olan “STEM Eğitimi Üzerine Güncel Durum Analizi Ülke Raporları” adlı sunumu gerçekleştirdi. Toplantının ardından Ljubljana Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Vesna Ferk Savec ile iki üniversitenin eğitim fakülteleri arasında ikili ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla Erasmus+ öğrenci ve akademisyen değişim programlarına ilişkin görüşme yapıldı.

Daha sonra Fen Fakültesinde gerçekleştirilen ve tüm proje partnerlerinin yer aldığı proje toplantısında Dr. Damyana Grancharova, projenin ilerleyen dönemdeki çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi