Nallar: “Biz yapsak Türkiye ayağa kalkardı” Nallar: “Biz yapsak Türkiye ayağa kalkardı”

Sekel asıllı Romanya Milletvekili Hajdu Gabor, Csikzereda Belediye Başkanı Attila Korodi ve toplamda Hargita ilinden 18 Belediye Başkanı Tekirdağ’a ikili ilişkilerin geliştirilmesi için en üst seviyede bir ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından karşılanan heyet ile Rektörlük Yönetim Kurulu Salonu’nda bir toplantı gerçekleşti.

Toplantıda NKÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk Eti de yer aldı. Heyete ise Sekelistan Milli Meclisi Tekirdağ Temsilcisi Fatih Erge, Türkiye Temsilcisi Ahmet Açıkgöz ve Tekirdağ Macar Dostluk Derneği yöneticileri eşlik etti.

Toplantıda Rektör Şahin ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Balkanlara yönelik çalışmalarından bahsetti ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin Türkiye’deki Balkan kontenjanlı 3 üniversiteden biri olduğunu vurguladı.

Şahin, “Romanya’dan gelen uluslararası öğrencilerin yükseköğrenimlerini üniversitemizde gerçekleştirmekten duydukları memnuniyetin farkındayız. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bir Balkan üniversitesi olarak Romanyalı öğrenciler açısından evlerindeymiş kadar erişilebilir ve ulaşılabilir bir yükseköğretim kurumudur” dedi.

Kaynak: Özge Ebecek