Yöresel ürün satış dükkanları açıldı Yöresel ürün satış dükkanları açıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun hayatını anlatan “Unutma Bizi” tiyatro oyunu Edirne Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda Edirneliler ile buluşacak.
24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci- yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 31. yılında Edirne Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda gösterime sunulan "Unutma Bizi" tiyatro oyunu ile özlemle anılacak.
 Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği, Zülfü Livaneli, Timur Selçuk, Cem Karaca ve Dengin Ceyhan’ın bestelerinin yer aldığı, Orhan Aydın ve Levent Üzümcü’nün usta oyunculuğu ile sahneye taşınacak “Unutma Bizi” tiyatro oyunu 31 Ocak Çarşamba saat 20.00’de Edirne Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda ücretsiz olarak sahnelenecek.
 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bombalı saldırı sonucu katledilen aydın-gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan “Unutma Bizi” tiyatro oyuna tüm Edirnelileri davet eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, şu ifadeleri kullandı:
 “Türkiye Cumhuriyeti'nin özgürlük ve adalet mücadelesinin simgelerinden, araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci, yazar Uğur Mumcu, ülkemizin yetiştirdiği en önemli değerlerden biriydi.  Alçak bir suikast sonucu kaybettiğimiz devrimci gazetecimizi aramızdan koparılışının 31’inci yılında saygı ve özlemle anıyor, 31 Ocak Çarşamba Saat: 20.00’de sahnelenecek “Unutma Bizi” tiyatro oyununa tüm Edirnelileri davet ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi