Tekirdağ U13 Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam edecek Tekirdağ U13 Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam edecek

2023-2024 sezonu Tekirdağ 1. Amatör Futbol Ligi A Grubu 13. haftada kümede kalma adına 8 puanlı Tekirdağ Adaletsor ile 4 puanlı Büyük Çınarlıspor karşılaştı. Büyük Çınarlıspor rakibini 3-1 ile geçerek farkı 1’e indirdi. 
Mücadeleye iki takımda hata yapmamak için  kontrollü başladı. İlk 25 dakikada orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta Tekirdağ Adaletspor 27. dakikada sol kanattan organize bir atak geliştirdi. Savunma arkasına atılan topta yardımcı hakem tartışmalı bir kararla ofsayt bayrağını kaldırırken, Tekirdağ Adaletspor Teknik Sorumlusu Hasan Fehmi Özer sahaya girerek ofsayt kararına itiraz etti. Maçın hakemi bu itiraz sonrası Hasan Fehmi Özer’i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.
32. dakikada Tekirdağ Adaletspor’da Ersin Komşu’nun savunma arkasına gönderdiği topa Semih Bektaş hareketlendi. Semih’ten önce topa hamle yapan Hüseyin İnecikli tehlikeyi son anda önledi. 
36. dakikada Büyük Çınarlıspor etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Adem Gümüş’ün sol ayağıyla yaptığı vuruş Tekirdağ Adaletspor kalecisi Ömer Karaavcı’da kaldı. 
39. dakikada Büyük Çınarlıspor’da Fikrican Emanet sol kanattan ceza sahasına girdi. Yerden vuruşunda top savunmadan geri geldi.
İlk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarıda daha istekli görünen taraf Büyük Çınarlıspor oldu. 
49. dakikada Büyük Çınarlıspor atağında sağ kanattan yapılan ortaya arka direkte kafa vuran Muharrem Yıldız topu ağlara gönderse de yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. Pozisyon ofsayt olarak değerlendirildi.
Karşılaşmanın ilk golü 56. dakikada geldi. Büyük Çınarlıspor’da Muharrem Yıldız sol kanattan çalımlara ceza sahasına sokuldu. Arka direğe gönderdiği topu kontrol eden Adem Gümüş kale ağzında düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.
Golün ardından Tekirdağ Adaletspor beraberliğe çok yaklaştı. 69. Dakikada sol kanattan yapılan ortada arka direkte müsait durumdaki Ersin Komşu zayıf bir vuruş yaparak topu kaleciye nişanladı.
75. dakikada Büyük Çınarlıspor’un 2. golü geldi. Kullanılan kale vuruşunda Tekirdağ Adaletspor kalecisi ile savunma oyuncusu arasında yaşanan anlaşmazlık dolayısıyla araya giren Büyük Çınarlıspor’dan Muharrem Yıldız kaleciden sıyrılıp topu boş kaleye gönderdi: 0-2.
Bu golün hemen ardından 77. dakikada Tekirdağ Adaletspor farkı 1’e indirdi. Kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen ve kafayı vuran Ünal Eşe topu ağlarla buluşturdu: 1-2.
Tekirdağ Adaletspor beraberlik golü için tüm riskleri alırken Tekirdağ Adaletspor savunmadan çıkarken bir top daha kaybetti. Topu önünde bulan Nurol Ofluoğlu sakin kalarak yerden bir vuruşla skoru tayin etti: 1-3.
Bu sonuçla Tekirdağ Adaletspor 8 puanla 7. sırada kalırken, Büyük Çınarlıspor 7 puana yükseldi ve kümede kalma umudunu son hafta oynanacak maçlara bıraktı.

Kaynak: İlkay Danacılar