Trakya Üniversitesi ve Kosova, İş ve Teknoloji Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışmaları ve öğrenci-akademisyen değişimini temel alan ikili iş birliği anlaşması imzalandı

Trakya Üniversitesi “akreditasyon belgesi” aldı Trakya Üniversitesi “akreditasyon belgesi” aldı

Trakya Üniversitesi, Balkanlarla iş birliğini geliştirmeye devam ediyor. Vizyonunu Balkanlar olarak belirleyen ve bu doğrultuda bölge üniversiteleriyle iş birliğini artırmayı hedefleyen Trakya Üniversitesi, Kosova’nın en önemli eğitim kurumlarından biri olan Kosova, İş ve Teknoloji Üniversitesi ile ikili iş birliğine imza attı.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Kosova, İş ve Teknoloji Üniversitesi (UBT) Rektörü Prof. Dr. Edmond Hajrizi tarafından imzalanan anlaşma; eğitim, araştırma ve diğer akademik faaliyetlerin yanı sıra külrel iş birliğini de içermekte olup, öğrenci ve akademisyen değişim programlarını, staj imkanlarını ve akademik, sanatsal ve kültürel etkinlikleri kapsıyor. 
Kosova’yı dost ve kardeş ülke olarak gördüklerini ve Kosova ile olan iş birliğini artırmak adına bu anlaşmayı değerli bulduğunu ifade eden Rektör Tabakoğlu, aynı zamanda anlaşmanın öğrenci, akademisyen ve araştırmacılar için de önemli bir fayda sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi