Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı önemli bir vefa örneği sergiledi. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi ve Hastane Başhekimliğinin destekleriyle, Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından yeni açılacak olan Enjeksiyon Ünitesine 2021 yılında vefat eden Dr. Öğretim Üyesi Ömer Benian’ın adı verildi.

Trakya Üniversitesi Hastanesi Göz Servisi’nde gerçekleştirilen açılışa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dekan Prof. Dr. Filiz Akata, Hastane Başhekimi Abdullah Taş, Dr. Öğr. Üyesi Esin Benian, akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar katıldı.
Açılış öncesinde konuşan Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hande Güçlü, Dr. Öğretim Üyesi Ömer Benian’ın adına yaşatmak adına odaya hocanın ismini verdiklerini ifade ederek, odanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, önemli bir vefa örneği sergilendiğini vurgulayarak, bu tarzda yapılacak her çalışmanın destekçisi olacaklarını belirtti. 

“HİÇ BİR ZAMAN UNUTULMAYACAK”

Kitap Kafe açıldı Kitap Kafe açıldı

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Dr. Benian’ı rahmetle anarak başladığı konuşmasında “Değerli hocam hem çok sevdiğim bir kardeşimdi hem de aynı zamanda çok kıymetli göz kliniğine hizmet eden bir öğretim üyesiydi” diyerek Benian’ın hiçbir zaman unutulmayacak çok düzgün bir insan olduğunu ifade etti.


İKİ GÖZÜM BİZE ERKEN VEDA ETTİ
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Benian ile asistanlıktan arkadaş olduklarını söyleyerek “Sevgili Ömer çok neşeli bir insandı. Hastane koridorundan şen kahkahaları duyulurdu. Bu neşesini ve enerjisini etrafına da yayan biriydi. Hastalarına merhametli çok güzel bir doktordu aynı zamanda. Biliyorsunuz ben ciğer doktoruyum. O yüzden beni koridorda gördüğü zaman ciğerim nasılsın derdi, ben de iyiyim iki gözüm derdim. İki gözüm bize erken veda etti. Sevgili Ömer hocamın ismini burada yaşattıkları için Hande Hocama ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Sevgili eşi Esin hocama da evladıyla sağlıklı, huzurlu, güzel bir ömür diliyorum.” dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Esin Benian, açılışa katılan herkese teşekkür ederek “Ömer benim için sadece bir hayat arkadaşı değildi, o benim pusulamdı. Ben hayat arkadaşımı değil pusulamı da kaybettim aynı zamanda. Aslında Ömer sadece fiziki olarak aramızdan ayrılmış. Hala babaannesinin ünlü sözleriyle, kahkahalarıyla, hayata bakış açısıyla, pozitif bakış açısıyla herkesin kalbinde ve dilinde olduğunu görüyorum. Bunun yanı sıra tabipler odasından ve Çapa 88 grubundan arkadaşlarının, onun adına burs vererek öğrenci okutmaları, Robert grubundan arkadaşlarının, kanserden kaybettikleri arkadaşları için onkoloji hastalarına destek vermeleri ve onun adını yaşatmaya çalışmaları hala onun varlığını gösteriyor. Bunun en güzel örneklerinden birini de burada yaşıyoruz. Çünkü Ömer için burası anavatandı. İsminin burada devam ettirilmesi bizim için gurur verici. Onun için ben başta Rektörümüz olmak üzere, Dekanımıza, Başhekimimize, Hande Hocama ve tüm Trakya Üniversitesi mensuplarına minnetlerimi sunuyorum. Umarım ki bu açılan ünitede birçok hasta şifa bulur, şifa bulduklarında dua ettiklerinde o dualar Ömer’e de ulaşır. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Ömer Benian Enjeksiyon Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi