Yüceer’den 1 Mayıs mesajı Yüceer’den 1 Mayıs mesajı

Kan bağışı noktasına gelen gazete çalışanları, öncelikle bilgilendirme formu, kan bağışçısı formu ve kan bağışçısı sorgulama formu doldurdu. Kayıt işlemiyle beraber flebotomistler tarafından kan sayımı, tansiyon, nabız, ateş ve vücut ağırlığı ölçümü yapıldı. Doktorlar doldurulan form ve fiziksel muayene sonuçlarını değerlendirip, kan vermek isteyenleri kan bağışı işlemi için özel olarak tasarlanmış kan alma yataklarına aldılar.
Gazete çalışanlarının her birinin kan verme işlemi yaklaşık  4-8 dakika sürdü.
Tekira AVM önündeki kan bağışı aracında kan veren gazete çalışanlarına açıklamada bulunan yetkililer, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu belirterek, 1 ünite kan ile 3 kişinin hayatının kurtulabileceğini dile getirdiler.
İşlem sona erdiğinde kan verenler belirtilen süre kadar yatakta ve yine belirtilen süre kadar ikram alanında dinlendiler. İkram bölümünde kendilerine minarel yönünden zengin olduğu için maden suyu ve bisküvi vb. verildi. Verilen ikramları tüketmenin kaybedilmiş sıvının yerine konulmasına katkı sağlayacağını belirten flebotomistler, tansiyon düşmesi, baygınlık, baş dönmesi, mide bulantısı gibi durumlarla karşılaşılabileceği konusunda bilgilendirerek, dinlenme süresinin uzatılma ihtimali konusunda uyardılar. Kan verdikten ilk 4 saat boyunca sıvı tüketmenin önemini vurgulayan flebotomistler, kan alınan kolla ağır işler yapılmaması gerektiğini de hatırlattılar.
Kan bağışında bulunan Trakya gazetesi çalışanları, kan bağış noktasından gönül rahatlığıyla sorunsuz ayrıldılar.

Kaynak: Özge Ebecek