Tekirdağ’da geçen yıl 12 bin 306 bebek doğdu Tekirdağ’da geçen yıl 12 bin 306 bebek doğdu

Tekirdağ gündemini uzun süredir meşgul eden sorunun cevabı bir süre önce yanıt bulmuş, CHP Genel Merkezi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Candan Yüceer’i açıklamıştı.
CHP İl Teşkilatı’nda açıkça dile getirilemese de bu karar alınırken ön seçim yapılmaması huzursuzluk yarattı. 

Tekirdağlılar, Edirne ve Kırklareli’nde ön seçim kararı alınırken aynı uygulamanın büyükşehir için alınmamasına tepki gösteriyor. 
CHP Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Muratlı ilçelerinde ön seçim yapmıştı. Yine parti, dün gece yaptığı toplantıda Ergene ve Saray ilçelerinde örgüt denetiminde ön seçim kararı aldı.
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için yapılan anketlerde ve kamuoyu yoklamalarında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın adı oldukça ön plana çıkıyordu. 
Şimdi partililer ve vatandaşlar, 10 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi, genç olması ve Çerkezköy’de başarılı projeleri hayata geçirmesiyle adından sıkça söz ettiren Akay’ın ön seçim yapılmadan elenmesine tepki gösteriyor. 
Vatandaşlar ve partililer kendi iradelerine karşın başka birinin aday gösterilmesi durumunda partilerine oy vermeyeceklerini sıkça dile getirmeye başladı. 
Partililer, Tekirdağ’ın AK Parti’ye kaybedilmesi durumunda hem CHP Genel Merkezi’nin hem de Genel Başkan Özgür Özel’in bunun altından kalkamayacağı görüşünde. 
Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu karşısındaki adaylık sürecinde kendisine destek veren Candan Yüceer’i aday göstermesi de eleştiriliyor. 
AK Parti’nin güçlü adayı Cüneyt Yüksel karşısında Candan Yüceer’in seçimi kazanma şansını çok az  gören partililer, bu dengenin de göz önüne alınmasını talep ediyor. 

Tekirdağ gibi önemli bir kente aday olacak kişinin belediye başkanlığı tecrübesi olması gerektiği görüşünde birleşen Tekirdağlılar,  Kadir Albayrak döneminin ardından kenti ayağı kaldıracak bir kişinin yönetime gelmesini istiyor. Hem vatandaşlar hem de partililer ön seçim kararı için henüz geç olmadığını belirterek, Tekirdağ’ın geleceği için bu kararın alınmasını bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi