Vali Soytürk cenaze törenine katıldı Vali Soytürk cenaze törenine katıldı

Barış Bilge, Tekirdağ’daki basın mensuplarını Ramada Otel’de organize ettiği kahvaltıda ağırladı. 
Basın toplantısına Bilge’nin yanı sıra İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Metiner, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Tiryaki, İYİ Parti İl ve İlçe Yönetimi, Tekirdağ’dan birçok gazeteci katıldı. 
“TEMPOYU ARTTIRACAĞIZ”
Toplantının açılış konuşması İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Tiryaki yaptı.  Tiryaki konuşmasında, parti olarak ziyaretlerini sürdürdüklerini ve halkın her kesiminin nabzını tuttuklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Çalışmalarımıza birkaç ay önce başladık. Bu kapsamda birçok ziyaret gerçekleştirdik. STK’ları ziyaret ettik, kırsal mahalleleri ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bu sırada basınımızla da bir kahvaltı düzenleyip projelerimizi anlatmak istedik. Tabii bundan sonraki süreçte tempoyu artırarak devam edeceğiz. İnanmış bir ekiple yola çıktık ve dünden bugüne bu inancımız daha da artıyor. Sonuna da başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz.”
“SÜLEYMANPAŞA’YI İYİ PARTİ BELEDİYESİ YAPACAĞIZ”
İlçe Başkanı Tiryaki’nin konuşmasından sonra İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Metiner konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. 
Metiner konuşmasında şunları söyledi:
 “Bugün burada Süleymanpaşa İyi Parti Belediyesinin ilk adımını atıyoruz hep beraber. Çünkü biz inanıyoruz ki; basınımız olmadan, basınla yürümeden siyaset her yerde tıkanır. Siyasetin basın olmadan yapılması mümkün değildir. Biz beraber çalıştığımız yerel basındaki abilerimizi, kardeşlerimizi, dostlarımızı çok önemsiyor,  her zaman beraber yürümeye çalışıyoruz. Beraber de yürüyeceğiz. Biliyorsunuz ki; biz yerel seçimlerde şimdiye kadar 7 ilçemizi açıkladık. Henüz açıklamadığımız 4 ilçemiz var. Bunlarda da adaylarımız belli. Ancak ilçe başkanlarımız ve yerelden sorumlu il başkan yardımcım ve oluşturduğumuz ekiple beraber aldığımız karar dolayısıyla bekliyoruz. Neden bekliyoruz? Çünkü takdir edersiniz ki her siyasi partinin kendi içerisinde dinamikleri var. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi adaylarımız da hazır. Son noktaya geldiğimizde kazanacak bir aday açıklayacağız. Hep beraber çok çalışarak cesurlar hareketinin ilk başladığı günden bugüne kadar sergilediği performansı sergileyerek inşallah Tekirdağ’da çok sayıda belediyeye sahibi olacağız. Çok sayıda belediye meclis üyesi sahibi olacağız ve Süleymanpaşa'yı Barış başkanımla beraber İYİ Parti Belediyesi yapacağız. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın.”
“BU ÇOCUK BU İŞİ YAPAR!”
Konuşmasını yapmak ve projelerini basınla paylaşmak üzere kürsüye gelen İYİ Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Avukat Barış Bilge, tüm basın mensuplarına hoş geldiniz dedikten sonra basının bir belediye başkan adayı ve siyasi kişilikler için ne denli önemli olduğundan bahsetti. 
Bilge konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 
“Adaylığım 3 ay önce açıklandı. İlk olarak bazı mahalle ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.  Halkın nabzını tuttuk. Yaptığımız görüşmelere, gözlemlerimize ve halkımızın fikirlerine önem vererek projelerimizi hazırladık. Projelerimiz hazır olmadan basının karşısına çıkmadık. Çünkü yerel basın bizim için çok önemli. Yerel basın, halka ulaşmamızdaki en önemli etken. Zaten bu kahvaltının amacı hem yerel basınımızla aramızı sıcak tutmak hem de projelerimizi anlatmak. Bizim projelerimiz net, hizmetimiz açık. Projelerimizi anlattığımızda, “Bu çocuk bu işi yapar!” diyeceksiniz, emin olun. Tekrar hoş geldiniz, iyi ki varsınız. Siz olmadan biz bunu yapamayız. Biliyoruz. Sizlerle beraber uyumlu bir şekilde çalışacağımıza inanıyoruz.”
Gerçekleştireceği “Mega Projeler”i basın mensupları ile paylaşan Bilge, tüm adayların sözünü ettiği büyük sahil projelerinin sadece belediye bütçesi ile yapılmasının mümkün olamayacağını belirtti. 
Başkanlığa seçildiği takdirde, kendi gerçekleştireceği sahil projesi için İsviçre’deki bağlantıları aracılığıyla ek bütçeye sahip olacağını ve dev sahil projesini bütçe sıkıntısı olmadan olması gerektiği gibi hayata geçireceğini belirtti. Sahil projesinde yerel esnafı destekleyeceğini dile getiren Bilge,  Süleymanpaşalılar’ın ihtiyaçlarına yönelik kafe, restoran gibi yapıları da kısa sürede tamamlayacağını belirtti. 
Süleymanpaşa sahilini canlandıracağını dile getiren Bilge, Büyükşehir Belediyesi kullanım hakkı verdiği takdirde 6 ay içinde sahil dönüşüm projesini tamamlayacağını ve 1 yıl içinde de kullanıma açacağını dile getirdi. 
“Yaşayamadığınız sahili; eşinizle, dostunuzla, çocuklarınızla yaşamanız için, sıcacık mekanlarda iki çay içip hoş sohbetin belini kırmanız için hepimizi memnun edecek ve “Oh be” dedirtecek projeler gerçekleştireceğim. Güzel hatıralar biriktireceğiniz, istihdam alanları yaratacağımız projeler ile güzel Süleymanpaşa’mıza katkıda bulunacağım. 78 mahallede yaşayan 250 bin Süleymanpaşalı vatandaşımız artık gün yüzü görecek. Geleceğe miras kalacak olan Üzüm Köyü projemle üzüm bağlarımızın eşsiz güzelliği, bağ bozumunun coşkulu kutlamaları ile dillere destan olacak, turizmde ve ekonomide dev kalkınma yaşanacak.” sözleri ile projelerinden bahseden İyi Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Barış Bilge, bahsettiği süreç içerisinde sözünü verdiği projeleri gerçekleştiremezse istifa edeceğini söyledi.
MODERN BİR KENT YARATACAK
 Projelerinde yer vereceği Sahil Projesi, Sosyal Süleymanpaşa Projesi, Vakıf Üniversitesi Projesi, Alt Yapı Hizmetleri, Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler, Dijital Erişim, Sosyal Gelişim, Deprem ve Kentsel Dönüşüm planları ve Üzüm Köyü ile Süleymanpaşa’nın sosyal adalet ve eşitlik kenti olacağını dile getiren Bilge, tüm Türkiye’de örnek alınan, daha modern bir kent yaratacağını kaydetti. 
Vakıf Üniversitesi Projesi ile modern bir öğrenci kenti yaratacağını dile getiren Bilge, bu doğrultuda yine bir öğrenci yurduna gereksinim duyulacağını ve bu konuda da projeleri olduğunu belirtti.
“Dijital Süleymanpaşa” projesi ile beyanname, imar ve faturalar için ortaya çıkan uzun kuyrukların Süleymanpaşa tarihine gömüleceğini belirten Bilge, genç beyinlere; proje geliştirme, takip etme, uygulama ve gelir elde etme modeli sunacağının sözünü verdi.
YENİ OTOPARK İLE TRAFİK VE PARK SORUNU ÇÖZÜLECEK
Yapacağı yeni otopark projeleri ile Süleymanpaşa’daki trafik ve park sorununu da çözeceğini dile getiren Bilge, asansörlü sistemle park yeri arama sorununa hızlı bir çare olacağını belirtti. 
Barış Bilge, projelerini anlattıktan sonra basınla soru-cevap kısmına geçildi.
Bir gazetecinin adaylığını açıklama sürecine kadar olan kısımla ilgili sorusuna Bilge, parti içinde “aday olma” konusunda bir anlaşmazlık ya da tartışmanın olmadığını, çünkü aday olmak için kendisinden başka kimsenin çıkmadığı, çıkmak istemediği şeklinde açıklama yaptı.
“TEKİRDAĞSPOR PROFESYONEL LİGE ÇIKMALI”
Tekirdağspor’un profesyonel ligde mücadele etmesi için bir çalışmanız var mı sorusuna, “Tekirdağspor benim çocukluk aşkım. İkinci ligde mücadele ederken, bütün vatandaşların olduğu gibi bu şehrin takımıyla benim de anılarım ve umutlarım var. Tekirdağspor’un yeri amatör ligler değildir. Tekirdağspor, profesyonel liglerde mücadele etmeli, hatta süper ligde olmalıdır. Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde çok sayıda fabrika ve yatırımcı var. Onlar Tekirdağspor’a maddi anlamda destek olmalı. Tekirdağspor anonim şirket olmalıdır. Biz belediye ve siyasiler olarak bir ekip halinde, Tekirdağspor’u hak ettiği profesyonel lige çıkarmak için çalışmalar yapacağız” cevabını verdi.
“AKAY HALKIN ADAYIDIR”
Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olduğunu açıklayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın, İYİ Parti’den büyükşehir belediyesi aday adayı olup olmayacağı konusundaki söylentilere bir açıklık getirilmesini isteyen gazeteciye ise cevap İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner’den geldi. 
Metiner, “Biz Başkan Akay’a bir teklifle gitmedik. Bu sadece halkımızın yaptığı bir yakıştırmadır. Bu konuda hem halkımıza hem de Vahap Akay’a saygı duyarız. Bizim kapımız açıktır. Çünkü biz, halkın sesine kulak veren bir partiyiz ve Akay’ı büyükşehire aday olarak görmek isteyen asıl halktır. Adaylık teklifi resmi olarak partimizden kendisine gitmemiş olsa da, halktan net olarak gitmiştir. Akay, halkın adayıdır. Süreçte neler olacak göreceğiz.” diyerek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a büyükşehir adaylığı için açık kapı bıraktı. 
Soru cevap kısmından sonra organizasyon sona erdi. Bilge her bir gazeteci ile tek tek tokalaşarak fikirlerini aldı, değerlendirmeler yaptı. Bilge, bu noktadan sonra basınla iç içe olacağının sözünü verdi. Fotoğraf çekimi ile basın toplantısı sona erdi.
BARIŞ BİLGE KİMDİR?
Barış Bilge 1984 yılında Tekirdağ Süleymanpaşa’da doğdu. Annesi ev hanımı Nevesel Bilge, Karaevli Mahallesi’nden; babası iş adamı Cengiz Bilge, Kumbağ Mahallesi sakinlerindendir. İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda, liseyi Tekirdağ Anadolu Lisesinde okudu. Lisansını İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2002-2007 yılları arasında derece ile tamamladığı öğreniminin ardından, memleketi Tekirdağ'a geri döndü. Süleymanpaşa’ da 15 yıldan fazla hizmet veren avukatlık ofisi bulunuyor. Ayrıca; turizm, tuğla ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Bilge Şirketler Grubunun ortaklarındandır. Uzun yıllardır Tekirdağ Emniyet Hizmetleri Destekleme Derneği’nin başkanlık faaliyetlerini yürüttü. Tekirdağ Barosunun komisyonlarında çalıştı. Çok iyi derecede İngilizce biliyor. 2024 yılı yerel seçimlerinde adaylığını açıkladı.

Kaynak: Özge Ebecek