Vali Soytürk cenaze törenine katıldı Vali Soytürk cenaze törenine katıldı

Süleymanpaşa, Şarköy ve Kastro sahilleri, Kumbağ plajı, yamaç paraşütü yapılan maviyle yeşilin bütünleştiği Uçmakdere ve 6 bin yıllık geçmişe sahip antik kentler bulunan Tekirdağ, Türkiye’nin önemli turizm noktalarından biri olarak gösteriliyor. 
Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı’da yüzlerce sanayi tesisine sahip kentte gelir dağılımı da diğer şehirlerde olduğu gibi adil şekilde yapılamıyor. 
Gelir durumu iyi olan nüfusun bir bölümü kentteki restoranlarda ve eğlence mekanlarında yaşamın tadını çıkarırken, başta Süleymanpaşa ilçesindeki Aydoğdu olmak üzere yoksul mahallelerde yaşayanlar büyük geçim sıkıntısı çekiyor. 

Bunlardan bazıları çöp konteynerlerinden çocukları ve kendileri için kıyafet ve eşya, ya da para kazanmak için geri dönüşüm malzemesi topluyor. Toplanan geri dönüşüm malzemeleri satılarak eve ekmek götürülüyor. 
Çöpten malzeme toplayanların bir bölümünün çocukları ya cezaevinde bulunuyor ya da işsizlik sorunuyla karşı karşıya. 
Süleymanpaşa ilçesinde çöpten malzeme toplayan, ismini vermek istemeyen yaşlı kadın, “Bir oğlum cezaevinde, diğeri ise işsiz. İşsiz oğlumun çocukları da var. Onlara da bakmak zorundayım. Çöpten topladıklarımla haftada 700-800 lira ancak kazanabiliyorum. Onu da pazar parası yapıyorum” ifadelerini kullandı. 
Çöpten malzeme toplayan yaşlı adam ise “Buradan topladığım malzemeleri evimin yanındaki boş arazide biriktiriyorum. Sonra cumartesi günleri götürüp satıyorum. Bunu ek iş olarak yapıyorum. Yoksa geçinemiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Gökmen Yüce