Süleymanpaşa ilçesinde 42 yaşındaki iki çocuk babası Mehmet Gün, özel sektörde çalışmasının yanı sıra sahilde odun ateşinde pişirdiği çayı satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. 

Gün, sabah erkenden kalkıp elektrikli motosikletinin üzerindeki semaverde odun ateşini yakıyor. Ardından elektrikli motosikletine çay, neskafe, meşrubat, sandviç ve çekirdeği yerleştiren Gün, Süleymanpaşa sahilinin yolunu tutuyor. 
Burada çayını demleyen ve malzemelerini satışa hazır hale getiren Gün, bazen müşterilerini bekliyor, bazen de sahilde gezerek satış yapmaya çalışıyor.

d54f0fbc-459a-409f-93f8-321930abd150

“EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”
Gün, gazetemize yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır sahilde bu işi yaptığını söyledi. 
Sabah tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra sahile geldiğini anlatan Gün, şöyle konuştu:
“Bu işi ek kazanç kapısı olarak görüyorum. Ekmeğimizin peşinde koşuyoruz. Bazen sahildeki havuz başında, bazen parkın yanında bazen de polis noktasında duruyorum. Yaz ve kış burada satış yapıyorum. Yazın daha kalabalık oluyor, sezon açılıyor çünkü. Burada kurduğum tezgahım insanların büyük ilgisini çekiyor. Gelip fotoğraf çektirenler oluyor.”

49d0e1b6-c5c4-46fb-9980-1e33981370f0

“ODUN ATEŞİNDE DAHA GÜZEL OLUYOR”
Odun ateşinde pişen çayla, doğal gaz ya da tüpte pişen çay arasındaki farkı da anlatan Gün, “Odunlarımı motosikletimin bir bölümünde istifliyorum. Sonra yakıp semaverimi hazır hale getiriyorum. Odun ateşinde buharla pişen çayın lezzeti daha farklı. Çok özel bir tadı oluyor. İnsanlar bunu hemen fark ediyor zaten” dedi. 

Öte yandan odun ateşinde pişen çaya vatandaşların ilgi gösterdiği gözlendi.

Nurten Yontar’dan Maden Kanunu eleştirisi Nurten Yontar’dan Maden Kanunu eleştirisi

3f5beb20-023c-41c6-a131-0132e88fb892

Kaynak: Gökmen Yüce