Candan Yüceer ve Volkan Nallar beraberinde Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar ve partilileriyle Tekirdağ adliyesine geldi. Yüceer ve Nallar mazbatalarını törenle aldılar. Yüceer yaptığı açıklamada yerel seçimlerden başarıyla çıktıklarını söyledi. Bunun kendisinde büyük bir sorumluluk yattığını belirten Yüceer , “Görevimizin sorumluluğunun farkındayız, Tekirdağ halkı ve Tekirdağ sevgimizle bu sorumluluğun üstesinden geleceğiz.” Dedi.

"KARAR"ı siz vereceksiniz "KARAR"ı siz vereceksiniz

C0Ac564C 274B 4280 A5D7 400944856A08
Volkan Nallar ise Tekirdağ Adliyesi’nde, il başkanlığından sonra 2. kez mazbata aldığını ifade etti. Seçim süresince kendilerine yönelik olumsuz yaklaşımlar olduğuna işaret eden Nallar, “Ama artık bunlar geride kaldı, biz Tekirdağ için, Süleymanpaşa için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

A385Ad51 094B 4A4D 847D Abfba942Cc4F
Candan Yüceer ve Volkan Nallar mazbata törenine aileleriyle katıldılar.
ADLİYE ÖNÜNDE YOĞUNLUK OLUŞTU

F8C4Be8F 837E 43B5 A7Ed D3D94Af391C2
Öte yandan mazbata töreni için Tekirdağ Adliyesi önüne gelen partililer ve vatandaşlar yoğunluğa neden oldu. Kontrollü şekilde adliyeye giriş yapmaları sağlanan partililer daha sonra belediye başkanlarının mazbatalarını almalarının sevincini yaşadı.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNDE TÖREN

Tekirdağ adliyesindeki törenin ardından grup Süleymanpaşa Belediyesi önünde kurulan platformda toplandı. Ardından Volkan Nallar, Hüseyin Uzunlar’ın odasına geçti. Burada birbirlerine çiçek veren Nallar ve Uzunlar yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular.

65Ff5F9F 3Bed 42A3 9B9F 5Be11Ad527Af
Uzunlar, seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek “Çok güzel bir seçim süreci geçirdik. Sonuçta kazanan Volkan kardeşim oldu. Yeni dönemin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Nallar da Hüseyin Uzunlar’ın çok uzun zamandır Tekirdağ’da siyaset yapan bir kişi olduğunu ifade ederek “Kendisi çok saygı duyduğum bir ağabeyimizdir. Şimdiye kadar yaptığı hizmetler için kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Daha sonra Volkan Nallar belediye binası önünde oluşturulan platformda partililer ve vatandaşlara seslendi. Seçim süresinde kendisine destek veren herkese teşekkür eden Nallar şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Tekirdağ’a hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.
Tekirdağ’ın yeni belediye başkanı Candan Yüceer ise Süleymanpaşa Belediye binasından ayrıldıktan sonra Tekirdağ büyükşehir belediyesine geçti.

Ab0279Cc D8Db 415B 828E 8E01D42Da0FbBurada törenle görevi Kadir Albayrak’tan devralan Yüceer, bir gazetecinin “Tekirdağ’ın ilk kadın belediye başkanı oldunuz, ne hissediyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi:
“Kadın mücadelesinin ve kadınların güçlendirilmesinin hep yanındayım. Bu süreçte kadınların çok büyük bir desteğini hissettim, bundan da büyük bir gurur duyuyorum. İlk olmanın zorlukları elbette var ama büyük bir sorumluluğumuz var. Bu emanete sahip çıkmak, güçlendirmek, bu koltuğa güç vermek sorumluluğumuz var. Bugün mazbatamızı aldık, Bu mazbatanın sorumluluğu çok büyük. Ama eminim ki şehrimdeki bütün kadınların, erkeklerin, gençlerin desteğiyle bu sorumluluğu çok çalışarak Tekirdağ’ı güzel bir yere taşıyacağız. Kadınımıza, gençlerimize, kendi geleneğimize çok güveniyoruz.”
Kadir Albayrak ise görevi kendisi gibi sosyal demokrat bir belediye başkanına devretmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak, Yüceer’e görevinde başarılar diledi. 
Öte yandan Yüceer devir teslim töreninin ardından belediye binası önünde oluşturulan platformda belediye çalışanlarına ve halka seslendi.

Kaynak: Gökmen Yüce