Şarköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarihinin en yüksek miktarda geri dönüştürülebilir atığını toplayan belediye, çalışmalarının meyvelerini almaya devam ediyor. Gelecek nesillere daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla başlatılan “Sıfır Atık Projesi”
kapsamında, yönetmelikte bulunan kriterleri yerine getiren Şarköy Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. 

Kent genelindeki çalışmaların ilerleyen süreçte artarak devam edeceği ve proje kapsamında yeni uygulamaların kente kazandırılacağı ifade edildi.

Sıfır Atık Belgesi, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sistemi kurulması işlemini tamamlayan belediyelere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından
verildiği belirtildi. Bu doğrultuda, sıfır atık için yapılması gereken çalışmaları tamamlayan
Şarköy Belediyesi, 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak
yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak Sıfır Atık
Belgesi’ni almaya hak kazandı. 

Şarköy’de “bebekleri güldüren” proje Şarköy’de “bebekleri güldüren” proje

Çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak ve çevreyi korumak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Belediye Başkanı Alpay Var, “Çevre ve insan sağlığının ön planda olduğu politikalarla, doğa dostu bir Şarköy ve sağlıklı nesiller için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
Şarköy Belediyesi olarak gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevreyi miras
bırakmak için “Sıfır Atık Projesi” çalışmalarına oldukça önem verdiklerini ifade eden Var, şunları kaydetti:
“Şarköy’ümüzde gerçekleştirdiğimiz hummalı çalışmalar sonucunda Sıfır Atık Belgesi almaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Çalışmalarımızın tescillendirilmesi bizler için büyük motivasyon kaynağı oluyor. İnsan hayatında büyük önem taşıyan çevre, mevcut olan tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın anahtarıdır. Bu doğrultuda kent genelinde olduğu gibi belediye binamız bünyesinde de proje kapsamında yapılması gereken adımları atıyor ve geri dönüştürülebilir tüm atıkları ayrı ayrı toplayarak değerlendirilmesini sağlıyoruz. Atalarımızdan miras olan bu cennet toprakları olabilecek en iyi şekilde gelecek kuşaklara ulaştırabilmek için
çalışmalarımızı büyük bir azimle sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: Özge Ebecek