Tekirdağ'daki balıkçı teknelerinde çalışan Karadenizli tayfalar, memleketlerine dönecek Tekirdağ'daki balıkçı teknelerinde çalışan Karadenizli tayfalar, memleketlerine dönecek

Dinleyenleri 70lere, 80lere, 90lara ve artık 00'lara müzikal bir yolculuğa çıkarırken dönemin kült ve hitlerinden ve tabiiki döneme, Türk müziğine, sinemasına damgasını vurmuş ustaları da anmayı borç bilen, bunu yaparken söz konusu üstatların ses ve mimiklerini de canlandıran teatral bir grup olan Retrobüs, Tekirdağ’dan kopamıyor. Grup sevilen sahne performansı ve unutulmaz şarkılarla sevenlerine  benzersiz bir deneyim yaşatacak.
70'lerin yeşilçam fenomenleri, Türk sinemasındaki 7'den 70'e herkesin dilinde olan şarkılar ve klasikleşmiş replikler, türküler 80'lerin kült karakterleri ve arabesk, anadolu rock eserler, ustalar nam-ı diğer 'Babalar' 90'ların pop, fantazi ve rock şarkıları ve bir o kadar da döneme damgasını vurmuş nev-i şahsına münhasır karakterler. Ve tabii ki 2000'ler…Retrobüs’le bir müzik yolculuğuna hazırlanın. Barış Manço, Cem Karaca, Kemal Sunal, İlhan İrem, Erkin Koray, Aşık Veysel, Neşet Ertaş ve daha nice büyük ustalaları başyapıt eserleri ile anarken ses ve mimiklerini de parodileştirerek hatırlatan Retrobüs, bir kez daha Tekirdağlılar için sahnede olacak.
Retrobüs'ü dinlerken ve izlerken adeta kabere tadında bir şova dahil olacaksınız. İnteraktif ve reaksiyonu yüksek bu şovu güçlendiren önemli etmenlerden biri grubun seçtiği kostümleri. Bunlar, bir döneme damga vurmuş hippi, vahşi batı, jön ve Türk sineması emekçileri olan figüranları çağrıştıran kostümler.  Hem müziğiyle hem kostümüyle özlenen dönemleri geri getiren grup, hem gözlere hem kulaklara hitap ederek onlarla buluşanları etkileyecek.
Retrobüs yurdun birçok yerinde ve Avrupada turneler yaparak  290 konser ve sahne gerçekleştirdi. Tekirdağ’da bir çok kez konser veren ve ciddi bir dinleyici kitlesine sahip olan Retrobüs, bir kez daha eski dönemin şarkılarını günümüze taşıyacak.

Kaynak: Özge Ebecek