“Marmaraereğlisi maddi olarak dibe vurmuş” “Marmaraereğlisi maddi olarak dibe vurmuş”

 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Marmarareğlisi Belediyesi ve Perinthos Antik Kenti Kazı Başkanlığı arasında, 2024 yılı kazı çalışmalarını destekleme kapsamında bir kez daha protokol imzalandı.
2019 yılından bu yana devam eden arkeolojik kazı çalışmaların devam etmesi için gerçekleştirilen imza törenine Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile Perinthos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr. Zeynep Koçel Erdem katıldı. Kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla, bölgenin tarihi ve kültürel mirası daha geniş kitlelere tanıtılacak olan Perinthos Antik Kenti'nin keşfi ve restorasyonu, bölge turizmini canlandırarak ilgi çekecek ve daha fazla ziyaretçi ağırlayacak. Antik kentin yeniden gün yüzüne çıkması, tarih meraklılarına ve turistlere benzersiz bir deneyim sunarak geçmişin izlerini keşfetmeye teşvik edecek. Bu sayede Marmaraereğlisi, doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin tarih ve kültürel mirasıyla da dikkatleri üzerine çekecek ve bölgedeki bu çaba, ekonomik ve turistik potansiyeli artırarak yerel halka ve işletmelere de olumlu katkılar sağlayacak
GEÇMİŞİN İZLERİ KORUNACAK
Konu ile ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Marmarareğlisi Belediyesi işbirliğinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları, arkeolojik mirasın korunması ve kültürel mirasa katkı sağlanması açısından son derece değerli. Belediyemiz ile yapılan bu sözleşme, kazı çalışmalarının finansmanı ve organizasyonu gibi konularda işbirliğini güçlendirecek ve tarihi mirasın korunması için önemli bir adım olacaktır. Bu tür girişimler, geçmişin izlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için hayati öneme sahiptir. Görevde olduğumuz sürece Perinthos antik kenti kazı çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz. Bu çalışma ile ilçemizin tarihini günümüzle buluştururken ülkemizin de turizmine tarihi değerler yoluyla büyük katkı sağlayacağız.’’dedi.

Kaynak: Haber Merkezi