Aile Sağlığı Merkezi’nin ilk adımı atıldı Aile Sağlığı Merkezi’nin ilk adımı atıldı

Ergene Belediyesinin kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapıldı. 
Yeşiltepe Mahallesi’nde ikamet eden 803’ü borçlu, 408’i alacaklı olmak üzere bin 211 hak sahibinin toplamda 2,5 hektarlık son derece geniş bir alanda on binlerce kişiyi ilgilendiren konunun çözümü için önemli bir adım atıldı. 
Gündem maddeleri ile ilave gündem maddelerini tek tek görüşerek karara bağlayan meclis üyeleri Yeşiltepe Mahallesi’nde ikamet eden binlerce kişiyi ilgilendiren Yeşiltepe Mahallesi Uygulama İmar Planı Revizyonu konulu 18.10.2023 tarih ve 36 sayılı İmar Komisyon Raporu’nu da görüştüler.
Salih Tıknas başkanlığındaki İmar Komisyonu’nda CHP’li üyeler Ali Cengiz Yürük ve Merdin Cantaş’ın komisyon raporuna kabul oyuna karşılık AK Partili üyeler Halil İbrahim Cebeci ve Erol Yürük’ün ret oyuyla oy çokluğu ile kabul edilen komisyon raporu mecliste de görüşülerek karara bağlandı.  
Komisyon raporu mecliste AK Partili meclis üyelerinin ‘çekimser’ oyuna karşılık CHP’li üyelerin kabul oyları ile kabul edildi.  Toplantıda CHP’li meclis üyesi Mehmet Cebeci’nin ise ‘ret’ oyu kullanması dikkat çekti. Böylece Yeşiltepe Mahallesi’nin kanayan yarası imar konusunda 18 uygulaması çalışmalarına geçilerek önemli bir adım atıldı.
Yeşiltepe Mahallesi’nin uzun yıllardan bu yana devam eden imar sorununu çözmek için kolları sıvayan Ergene Belediyesi konuyu çözüm aşamasına getirdi. Ergene Belediye Meclisi’nde onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planının revizyonunun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de onaylanmasının ardından Ergene Belediyesi 1/1000 ölçekli imar planı çalışmalarını hızlandırmıştı. Çalışmalarını tamamlayan İmar Komisyonu raporunu meclisin onayına sundu.
803’ü borçlu, 408’i alacaklı olmak üzere bin 211 hak sahibini toplamda 2,5 hektarlık son derece geniş bir alanda on binlerce kişiyi ilgilendiren konunun çözümü için önemli bir adım atan Ergene Belediye Meclisi komisyon raporunu AK Partili üyelerin çekimser kalmasına karşılık CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul etti.  
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu karar ile Yeşiltepe halkına verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu, onurunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Şimdi arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Halk arasında 18 uygulaması olarak da bilinen kadastral nitelikteki taşınmazlarda bütün sosyal tesislerin, yeşil alanların, kültürel alanların, yolların ayrılarak parsellerin yola cepheli şekilde inşaat yapılabilir hale getirilmesi işlemini tamamlayarak Yeşiltepeli vatandaşlarımızın sorununu çözüme kavuşturacağız. Böylelikle Yeşiltepe Mahallemizin imar konusundaki sorununu Ergene’nin gündeminden çıkaracağız” dedi.

Kaynak: İlkay Danacılar