6 yaşındaki ressamın ilk sergisi 6 yaşındaki ressamın ilk sergisi

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Şarköy ilçesinin Eriklice Mahallesi’nde zeytin üreticileriyle bir araya geldi. 
Soytürk, burada yaptığı konuşmada, ilçeye geliş amacını anlatarak, “Şarköy’e geliş amacımız zeytinle ilgili bir etkinlik yapmak. Zeytinyağı ile ilgili neler yapabiliriz. Daha fazla para kazanılabilir hale nasıl getirebiliriz? “ dedi. 
Kilis Valisi olduğu dönemden bahseden Soytürk, “Ben Kilis Valisi iken Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya 5 yıl önce bize bir perspektif çizdi. Çalıştık ve 5 yıllık çok uzun bir çalışma sonucunda, şu an Kilis zeytinyağı dünyada 18 ödül almış bir hale geldi. Zeytinyağı çok daha fazla paraya satılabiliyor ve Kilis yağı deyince birçok firma da ‘evet ben Kilis yağı istiyorum’ der hale geldi” ifadelerini kullandı. 
Vali Soytürk, şunları kaydetti:
“Buraya gelince Şarköy'de zeytinyağı ve zeytin olduğunu öğrendiğimde mutlu oldum. Bir tecrübemiz var. ‘Neler yapabiliriz? Ne katkı sağlayabiliriz? Hangi projeleri uygulayabiliriz?’ diye düşündük. Sağ olsun Mücahit Hocam sabahtan beri burada tarım teşkilatıyla, çiftçilerimizle sohbet ediyor. Bunun sonucunda bir değerlendirme yaparız. Elimizden ne geliyorsa Valilik olarak, Kalkınma Ajansı olarak, Kaymakamlık olarak, Tarım Teşkilatı olarak katkı sunmak isteriz. Buradaki zeytincilik daha çok sofra üzerine, onu anladım. Az önce bir bahçeye de gittik. Maşallah çok güzeldi. Allah nazarlardan saklasın. Hem dünyada hem Türkiye'de zeytinde bir sıkıntı var. Bu dönemde bu kadar verimli bir bahçede olmaktan da hem mutlu oldum hem çok keyif aldım. Sizden alacağımız bilgiler önemli. Onlar üzerinden çalışmalar yapacağız ve projeler yapacağız ve onları da uygulamak istiyoruz.”
Ardından bir konuşma yapan Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, Şarköy zeytini hakkında düşüncelerini ifade etti ve değerlendirmelerde bulundu.
Akabinde zeytin üreticisi vatandaşlar söz alarak sorun, talep ve beklentilerini Vali Soytürk’e ilettiler. Sonrasında Şarköy zeytinin daha iyi hale getirilmesi için istişarelerde bulunuldu.
Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ve ilçe protokolü eşlik etti.
Soytürk, Eriklice Sulama Kooperatifi Zeytin Ekipmanları Satış Mağazası’nı ziyaret etti.
Satış mağazasını gezen Vali Soytürk, yetkililerden zeytin ekipmanları ve satışı yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.
Soytürk, Mürzey Gıda A. Ş. Zeytinyağı Fabrikası’nı da ziyaret etti.
Fabrikayı gezen Vali Soytürk, Mürzey Gıda A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Koçer’den fabrika ve zeytinin yağa dönüşme süreci hakkında bilgi aldı.
Soytürk, Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifini de gezerek, kooperatif ve satışı yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Özge Ebecek