Yüceer’den 1 Mayıs mesajı Yüceer’den 1 Mayıs mesajı

Tekirdağ Milletvekili ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, geleceğin emanet edildiği öğretmenlerin sorunlarına değindi ve “Bu şartlar altında geleceğimiz teminat altında olabilir mi?” dedi. 
 Avşar mesajında, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Yani geleceğimiz, yarınımız, istikbalimiz onların ellerinde ve onların eseri olacaktır. Hamurunu onlar yoğuracak, onlar şekil verecek, onlar inşa edecektir” ifadelerini kullandı. 

 “ÖĞRETMENLER SINIFLARA AYRILDI”

 “Bu büyük misyonu yüklediğimiz öğretmenlerimizin durumu nedir, bir bakalım”, diyen Avşar, öğretmenlerin sınıflara ayrıldığını, öğretmenliğin tercih edilmeyen ve atanamayan meslek grubu haline geldiğini, öğretmenler için yaşam koşullarının zorlaştığını ve açlık sınırı altına itildiğini, öğretmenlerin okullarda şiddete maruz bırakıldığını ve mülakata tabi tutulduğunu belirtti. 

Avşar,  “Bu şartlar altında geleceğimiz teminat altında olabilir mi? Yavrularımız çağın şartlarına göre yetişebilir mi? Cumhuriyetimizin hedeflediği muasır medeniyetler seviyesini yakalayabilir miyiz?“ sorularını yöneltti.
 
ÖĞRETMENLERE İKRAMİYE TALEBİ
Avşar “Öğretmenlik Meslek Kanunu tekrar ele alınmalı, özlük hakları ve yaşam koşulları eşitlik ve adalet ölçüsüyle yeniden gözden geçirilmeli, öğretmenlerimiz toplumda hak ettiği konuma getirilmeli ve Öğretmenler Günü anısına 1 maaş ikramiye hakkı tanınmalıdır. Öğretmenlerimizi ‘Atanacak mıyım?’ kaygısı yaşadığı bugünlerden, kutsal mesleklerinin hak ettiği değeri bulduğu bir Türkiye’ye ulaşana kadar mücadele edeceğiz.’’ dedi.

Kaynak: İlkay Danacılar