Vali Soytürk’ten başkanlara iade-i ziyaret Vali Soytürk’ten başkanlara iade-i ziyaret

İl Divan toplantısına Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın yanı sıra İl Başkanı Halil Ibrahim Kart , İl Müfettişi Feti Pehlivan , Saadet Partisi İl ve İlçe yönetimleri katıldı.

Komisyon raporlarının sunumuyla başlayan divan toplantısında Saadet Partisi’ne yeni üye olan vatandaşlara rozetleri taktim takıldı. Aday Adayları divana ve salona tanıtıldı. İl Divan toplantısında selamlama konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Halil Ibrahim Kart , gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daha sonra Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan konuşmasını gerçekleştirdi. Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan; Milli Görüş kadrolarının makam sevdası olmadığını belirterek, “Vali olalım, bakan olalım, başkan olalım diye bir derdimiz yok” diye konuştu.

Arıkan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Devletin adil, siyasetin ahlaklı olması vasatını temin ve tesis etmek için; ilkeli siyasete, fikri sadakate ihtiyaç var. Teşkilatımızın her birimi ve öznesiyle, ülkemizi içine sürüklendiği çıkmazlardan kurtarmak noktasında hekimin partimiz, ilacın fikrimiz olduğunu herkese aktaracağız. Saadet Partisi’nin söylemlerinin daha fazla duyulduğu, Saadet Partisi teşkilatlarının daha fazla görünür olduğu uzun soluklu ve özgüveni yüksek bir süreci başlatıyoruz. Türkiye’nin eğitim politikasının da, tarım ve hayvancılık politikasının da en az ekonomi politikası kadar sorunlu ve başarısız olduğunu biliyoruz. Köyü ve köylüyü, tarımı ve çiftçiyi, hayvancılığı ve hayvancılık politikasını görüş alanından uzaklaştırmış Hükümetle varılacak sonuç, tükeniştir. Çitçinin tarlaya gitme, toprağı ekme, hayvancılık yapma isteğini yeniden artıracağız. Hükümete yönelik tepkimizi de Saadet Partisi’ne yönelik takdiri de yerel yönetim seçimlerinde ortaya koyması noktasında 81 ilimizin ve her bir ilçesinin desteğini ve katkısını bekliyoruz.” Arıkan Milli Görüş kadrolarının makam sevdası olmadığını belirterek, “Vali olalım, bakan olalım, başkan olalım diye bir derdimiz yok. Eğer bizim makam sevdamız olursa sınıfta kalırız ve başarılı olamayız. Hırsla çalışanlar asla başarılı olamamışlardır. O sebeple biz farklıyız, manevi değerleri üstün tutarız. Bir makama gelmek için hırsla çalışmaktansa, o makamı hak eden kişiyi bulmak için çalışırız. Eksiğimiz, noksanımız her zaman vardır, biz her zaman maneviyatı üstün tutarız ama bu hayat maddiyat hayatı. Biz toplumumuzdaki her insanın tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir düzeni tesis etmeye çalışırız”

Kaynak: Özge Ebecek