Çeltik ekimi için başvurular başladı Çeltik ekimi için başvurular başladı

Halil Ersever’in sanat yönetmenliğinde, Sebati Balkan ve Gülferi Ateş Yürük’ün solistliği ile 75 dakika sürecek olan Klasik Türk Müziğiziği konseri 30 Kasım Perşembe günü saat 20:00’da  Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bu güzel müzik ziyafetine sadece 30 lira karşılığında ortak olabilirsiniz. Biletlere internet üzerinden bilet satışı yapan sitelerden ulaşabilirsiniz.

Edirne Devlet Türk Müziği Ve Rumeli Müzikleri Topluluğu kimdir?
Geleneksel Türk Sanat Müziğinin yozlaştırıcı etkilerinden korumak,sanat değeri olan geleneksel Türk Müziği eserlerini en üst seviye ile yurt içinde ve dışında seslendirmek ve tanıtmak,ulusal kültürümüzün en önemli ve köklü dallarından biri olan müziğimizin geliştirilmesi,yaygınlaştırılması amacıyla 1991 yılında Resmi Gazete'de kuruluş kararı yayınlanarak temeli atılmış olup,1993 Mayıs ayında Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışmalarına başlamıştır.
Kuruluşundan bu yana devletin birer sanatçısı olmanın bilinci ve sorumluluğu içinde üstün bir sanat anlayışı ve düzenli bir çalışma disiplini ile çalışmalarını sürdüren topluluğuk,çalışmalarına ilk olarak Türkan Sabancı Kültür Merkezinde başlamış,1994'de eski İl Halk Kütüphanesi ve sırasıyla 1995 yılı başından itibaren M.E.Müdürlüğü Eğitim Araçları Donatım Merkezi ve Edirne Valiliği Özel İdare Binası salonunda çalışmalarını sürdürmüştür.
Topluluk ,1997 Nisan ayında Edirne Valiliği'nce tahsisatı gerçekleştirilen Tarihi Türk Ocağı binasına (Eski Kız Yetiştirme Yurdu) geçmiş,böylece Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu kendi binasına kavuşmuş ve halen çalışmalarını burada sürdürmektedir.
KORO TOPLULUK MÜDÜRÜ : Gökçe Bahar BAHÇE
Sanat Yönetmeni: Yıldıray ÖZTÜRK
SANAT KURULU
-Gökçe Bahar BAHÇE
-Yıldıray ÖZTÜRK
-Sebati BALKAN
-HALİL ERSEVEN
-AYHAN BAL
KADIN SES SANATÇILARI
-FUNDA AKDAĞ
-GÖKÇE BAHAR BAHÇE
-GÜLFERİ YÖRÜK ATEŞ
-GÜLSEMİN GONCE
-HANDE ERZEN
-MÜZZEYEN ÇAĞLAR
-NİLGUN KARAHAN
-YEŞİM BİRGİN
-DİLEK SILA BAĞDATLI
ERKEK SES SANATÇILARI
-YILDIRAY ÖZTÜRK
-AYHAN BAL
-EFE ÇAKMAK
-ERDAL TAVŞANTEPE
-HALİL ERSEVEN
-ORÇUN ÇUBUK
-SEBATİ BALKAN
-M. Fadıl ATİK
SAZ SANATÇILARI
-SELAHATTİN ELLEK
-ALİ KARALİ
-SERHAT ELLEK
-SEVEN SANSI
-MERİH DAĞDEVİREN
-İLMİYE MERCAN
-ÇINAR KABA
-MURAT BAĞDATLI
-SERHAT ZIMBA
-KAAN TAŞDELEN
-ONUR NAR
-ANIL YIRGAL
-SELAHATTİN KABACI
TONMAİSTER
-Anıl KANARYA

Kaynak: Haber Merkezi