Malkara’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı Malkara’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Sağlamtaşlı vatandaşların özel ve mutlu günlerine şahitlik edecek ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Sağlamtaş Düğün Salonu’nun açılış törenine; CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan yardımcıları  Hüseyin Vasfi Güner, Ersin Kaçar, Sağlamtaş Mahalle Muhtarı Ramazan Ersoy, siyasi parti temsilcileri, Malkara Belediyesi Meclis üyeleri, STK başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdağ Sağlamtaş Düğün Salonu projesi hakkında detaylı bilgiler verdi.
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, açılış töreninde yaptığı konuşmada,  “Aslında geçtiğimiz haftalarda buranın açılışını yapmayı planlamıştık. Fakat Kuzey Irak’ta yaşadığımız üzücü bir olay yüzünden ertelemek zorunda kaldık. Ben bir kez daha canlarını vatan savunmasında feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Terörün dağdaki, şehirdeki meclisteki bütün işbirlikçilerini de lanetleyerek sözlerime başlamak istiyorum” dedi. 
Yurdakul, şunları kaydetti:
“On yıl önce Sağlamtaş’a gelip sizlerden destek istediğimizde bizden önce görev yapan tüm belediye başkanlarına geçmiş dönem muhtarlarımıza teşekkür ederek göreve başlamıştık. O zaman da sizlere söylemiştik. Bizim amacımız onlardan aldığımız bayrağı daha diye daha yukarıya taşımak. Malkara’mızı hemşehrilerimiz için daha yaşanabilir daha modern bir kent haline getirmek. Malkara’mızı sadece şehir merkezi ile değil 77 mahallesi ile eski beldeleriyle, köyleri ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkeziyle Malkara’mızın sorunları çözmeye talibiz. Bugün geldiğimiz noktada bakıyoruz ki 10 yıl boyunca Malkara’da şehir efsanesi haline gelmiş birçok vaadin sonuna geldik. Birçok işi bitirdik. Bu işleri yaparken sizlere vaat ettiğimiz tüm projeleri gerçekleştirirken birlikte on yıldır çalıştığımız Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Kadir Albayrak’a sizlerin huzurunda tekrar Malkara’ya yaptığı tüm yatırımlar için, 10 yıldır bizim kahrımızı çektiği için ve bizleri kırmadığı için teşekkür ediyorum. Bu mücadelede bizleri yalnız bırakmayan milletvekillerime de ayrıca teşekkür ediyorum.”

 İlk göreve geldiğinde Sağlamtaş’ta ciddi anlamda bulanık bir su sorunu olduğunu anımsatan Yurdakul, şu ifadeleri kullandı:
“Sağlamtaş’ın başka sorunları vardı. Sorunların tek tek üstüne giderek Sağlamtaş’ın altyapısında üst yapısında elimizden gelen tüm gayreti gösterip Sağlamtaş’ı on yıl önce olduğu noktadan çok farklı bir noktaya hep beraber taşıdık. Ben Sağlamtaş’ta bizlere destek olan hemşehrilerimize, 10 yıl boyunca her geldiğinizde bizlere destek olan muhtarımıza tekrar huzurlarınıza teşekkür ediyorum. Yine 2014 seçimden önce köyleri gezerken sürekli şunu söylüyorduk. Bizim bu topraklarda bu tarlada izimiz var harmanda da yüzümüz gülecek diyorduk. 10 yılın sonunda yaptığımız işlerle tüm Malkara’nın yüzünü güldürmeyi başardığımıza inanıyorum.”

CHP Tekirdağ milletvekilleri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun, Sağlamtaş Düğün Salonu’nun Sağlamtaş Mahallesi’ndeki vatandaşlara hayırlı olması dileklerinde bulundular.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Sağlamtaş Düğün Salonu’nun kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi.
Açılış kurdelesi kesimi öncesinde Sağlamtaş Mahalle Muhtarı Ramazan Ersoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a çiçek takdiminde bulundu.
SAĞLAMTAŞ DÜĞÜN SALONU PROJESİ
1334 m² alan içinde konuşlandırılan ve 462 m² inşaat alanına sahip  Sağlamtaş Düğün Salonu’nda servis alanı, teknik oda ve bay-bayan wc bulunuyor.

Kaynak: Özge Ebecek