Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çağdaş uygarlığın temsilcisi Kırklareli halkı ile geleceğe güçlü adımlarla ilerlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yeni hedeflerinin Avrupa Şeref Plaketi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet’in 100. yılında şeref bayrağını Kesimoğlu’na takdim eden İsviçreli parlamenter Pierre-Alain Fridez de Kırklareli’nin bu yolda çok şanslı ve kararlı olduğunu ifade etti.

Kırklareli Belediyesinin Avrupa’dan 2018 yılında 12 yıldızlı şehir ödülü, 2020 ve 2022 yıllarında Avrupa Yerel Demokrasi ödülü, 2021 yılında da Avrupa Diploması kazanmıştı. Cumhuriyet’in 100. yılında, Avrupa Şeref Bayrağı ödülüne hak kazanan Kırklareli’nin yeni hedefi, bu yoldaki yeni aşama olan Avrupa Şeref Plaketi. Ardından ise en yüksek nişan olan Avrupa Ödülü.

FRİDEZ; “KIRKLARELİ’NİN KARARLILIĞINA HAYRANIZ”

Ev arkadaşını tüfekle öldürdü Ev arkadaşını tüfekle öldürdü

Avrupa Şeref Bayrağı ödülüne, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi tarafından layık görülen Kırklareli’nin Avrupa Birliği gerekliliklerine bağlılığını takdir eden ve aynı zamanda ödülü, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na takdim eden İsviçre’li parlamenter Pierre-Alain Fridez, şeref bayrağının Avrupa Ödülü’nün ikinci nişanı olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı: “Kırklareli’nin çabalarından çok etkilendiğimizi söylemek istiyorum. Kırklareli aynı zamanda bir dayanışma kentidir. Doğal afetlerdeki kolektif girişimleri, pandemi dönemindeki çalışmaları bunlardan sadece bazılarıdır. Bu şeref bayrağını vatandaşlarınıza yönelik Avrupa faaliyetlerinizin ve Avrupa’ya olan bağlılığınızın bir ödülü olarak, aynı zamanda bunları gelecekte geliştirmeye devam etmek için bir teşvik olarak düşünün. Sizi bir sonraki ödül olan Avrupa Konseyi şeref plaketi için yapılan yarışmaya davet ediyorum. Çabalarınızın karşılığını en kısa sürede alacağınızı umuyorum. Kırklareli’nin Avrupa ödülünü kazanma yolunda attığı kararlı adımlara hayranız. Çok yaşa Kırklareli.”

BU ÖDÜL GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAKTIR

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da Kırklareli’yi uluslararası boyutlara taşımanın haklı gururu içerisinde olduklarını ifade etti. Kesimoğlu, şöyle konuştu: “2018 yılında 12 yıldızlı şehir ödülünü, 2021 ve 2022 yıllarında Avrupa diploması ödüllerini şehrimize getirdik. Ve şimdi ödüllerin en büyüğü Avrupa Şeref Bayrağı’nı kazandık. Bu sadece benim ve Kırklareli Belediyesinin değil, hepimizin başarısıdır. Kırklareli halkının dayanışma duygusu içerisinde bu ödülü almaya hak kazandık. Bu ödül dünya tarafından Türkiye’nin ve Kırklareli’ni fark edildiği, takdir edildiği bir başarıdır. Bu ödül de azmimize, gücümüze güç katacaktır. Şeref Bayrağı Ödülü’nü, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde, bize bu vatanı ve Cumhuriyet’i armağan eden Atatürk’e ve mücadele arkadaşlarına ithaf ediyorum.”

İlerleyen süreçte hedeflerinin şeref plaketi ve en yüksek nişan olan Avrupa Ödülü olduğunu belirten Kesimoğlu sözlerini söyle tamamladı: “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve attığımız adımlarla, Kırklareli’yi bir marka haline getirdik ve sınırları aşan bir statüye kavuşturduk. Daha önce de belirtmiştim. Bizler tüm vizyon ve gayemizle yüzümüzü batıya döndük. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, çağdaşlığın en ileri seviyesine ulaşmak için hızla koşuyoruz. Bundan sonra da, yapacağımız yeni çalışmalar, atacağımız yeni adımlarla, yepyeni başarıları halkımıza armağan edeceğiz. Avrupa yolundaki yeni hedeflerimize de aydınlık yüzlü insanlarımızla ulaşacağımızı biliyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi