Şampiyon Çorluspor 1947 ligi kapatıyor Şampiyon Çorluspor 1947 ligi kapatıyor

Sezonun ilk maçında Tekirdağ Adaletspor ile Kazanderespor Karadeniz 1 Nolu Saha’da karşılaştı. Müsabakayı Kazanderespor 11-1 kazanarak adeta rakibini gole boğdu ve lige iyi bir başlangıç yaptı.
2023-2024 sezonu Tekirdağ U17 Futbol Ligi’nde sezon start aldı.
Grubun ilk hafta maçında Tekirdağ Adaletspor ile Kazanderespor kozlarını paylaştı. 
Müsabakaya takımlar şu kadrolar ile çıktı:
Tekirdağ Adaletspor: 1. Miraç Hilmi Kenar, 4. Yağız Emre Ocak, 3. Emir Topal, 2. Batuhan Aksu, 5. Muhammed Selman Sever, 12. İbrahim Tursun, 8. Efe Çoşkun, 7. Mehmet Çetinkaya, 11. Emiray kılıç, 10. Faruk Akay, 9. Mehmet Ali Irmak
Kazanderespor: 12. Umut Ege Top, 17. Yasin Barkın Aydemir, 7. Barış Yeşilkuş, 4. Hasan Eriz, 6. Umut Pehlivan, 11. Emir Salim Topçu, 8. Kadir Günay, 18. Arda Turgut, 16. Egemen Sığırtmaç, 14. Tuğra Turgut, 9. Cankan Yıldız
Mücadeleye Kazanderespor çok hızlı başladı.
5. dakikada Kazanderespor’da Arda Turgut sağ kanatta topla buluştu. Yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.
8. dakikada Kazanderespor atağında Tekirdağ Adaletspor’dan Selman Sever’in eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanderespor’da penaltı vuruşunu kullanan Kadir Günay topu ağlarla göndermeyi başardı: 0-2
Golden sonra Tekirdağ Adaletspor reaksiyon göstermeye çalışsa da Kazanderespor buna izin vermedi. 16. dakikada Kazanderespor atağında Emir Salim Topçu ceza sahasında topu önünde buldu. Yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-3.
25. dakikada Kazanderespor organize atak geliştirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Arda Turgut ortaya çevirdi. Ceza sahası içinde topu iyi kontrol eden Cankan Yıldız tek vuruşla golü buldu: 0-4.
29. dakikada soldan gelişen Kazanderespor atağında yapılan ortayı önüne alan Cankan Yıldız, burun vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-5.
33. dakikada Kazanderespor atağında ceza yayında topla buluşan Kadir Günay şık bir vuruşla farkı 6’ya çıkardı: 0-6            
36. dakikada sol kanattan gelişen Kazanderespor atağında sağ çaprazda topla buluşan Arda Turgut düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-7.
40. Tekirdağ Adaletspor kalecisinin hatalı degajında Kazanderesporlu oyuncular topu kaptı. Cankan Yıldız topu ceza sahasına sürdü. Ceza sahasına girer girmez sert bir şut attı ve topu ağlara gönderdi: 0-8  
İlk yarının son atağında 40+2’de Kazanderespor’da Egemen Sığırtmaç ceza sahasına girdi. Egemen Sığırtmaç sert vurdu topu ağlarla buluşturdu: 0-9.
İlk yarı bu skorla sona erdi.
İkinci yarıda kazanderespor biraz daha maçı rölantiye aldı ve sadece 2 gol attı. Tekirdağ Adaletspor ise maçta 1 gol bularak skoru tayin etti. 1-11.
Bu sonuçla Kazanderespor lige 3 puan ve flaş bir skorla başlarken, Tekirdağ Adaletspor puansız ve moralsiz olarak gruplara başlamış oldu.

Kaynak: İlkay Danacılar