Çorlu’ya yeni bir okul yapılması planlanıyor Çorlu’ya yeni bir okul yapılması planlanıyor

Trakya’da imalat sanayinde mesleki eğitimin geliştirilmesi, mevcut eğitim ortamlarının güncellenmesi ve özellikle nitelikli istihdamın sağlanması amacıyla başvurusu yapılan "Kaynakçılık Eğitiminde Okul-Sanayi İşbirliği" SOGEP projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 2 milyon 275 bin lira destek alacak. 

Çorlu TSO’nun, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliğinde hazırladığı "Kaynakçılık Eğitiminde Okul-Sanayi İşbirliği" projesi bölgenin ihtiyaç duyduğu metal sektöründe kaynakçı ihtiyacını giderme ve imalat sanayine ve bölgedeki nitelikli istihdamın artmasına katkı sağlayacak.

ATÖLYEDE 400 SAAT  DERS VERİLECEK

Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, projeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
 “Toplam bütçesi 2 milyon 275 bin lira olan SOGEP projemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından destek almaya hak kazandı. Okulumuzda özellikle yeni atölyelerin oluşturulması, okul bünyesinde donatılacak atölyede 400 saat metal teknolojileri alanının uygulama dersleri ve kaynakçılık eğitimi verilmesi amacıyla ortaklaşa hazırladığımız bu projemiz ile bölgedeki eğitim kalitesinin artırılması ve üye firmalarımıza nitelikli ara eleman yetiştirilmesine katkıda bulunacağız. Bu proje odamız için büyük bir övünç kaynağı olacaktır. Eğitime desteğe hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz. Bu projeler kapsamında okullarımızda yeni modern atölyeler kurulacak ve günümüz teknolojisinde kullanılan en üst donanımlar ile eğitimler verilecektir. Bu vesileyle bölgemizde çok daha nitelikli personeller yetişecek ve firmalarımıza, bölgemize ve ülkemize hizmet edeceklerdir. Ayrıca eğitim alan kişilere istihdam sağlama hususlarında da hem adaylara hem de firmalarımıza yardımcı olacağız.”

Kaynak: Haber Merkezi