Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'nci yılında saygıyla anıldı. Tekirdağ’ın dört bir yanında vatandaşlar, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Kentin en işlek caddeleri ve meydanlarında hayat, Ata'ya duyulan saygı dolayısıyla 2 dakikalığına durdu.
Tekirdağ kent merkezinde Tarihi Valilik binası önünde düzenlenen törende, Vali Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğuru ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Sirenlerin çalmasıyla vatandaşlar ile araçlarından inen bazı sürücüler saygı duruşuna katıldı. Programda, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, protokol üyeleri ve vatandaşlar yer aldı.
Anma töreni Yahya Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti.
ERGENE
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl dönümü dolayısıyla Ergene’de anma programı düzenlendi. İlk tören Marmaracık Mahallesi’nde yer alan Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Ergene Kaymakamlığı, Ergene Garnizon Komutanlığı ve Ergene Belediye Başkanlığına ait çelenklerin Kaymakam Kadir Duman, Garnizon Komutanı Piyade Albay Bülent Kasım ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saat 09.05’i gösterdiğinde ilçede çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı seslendirildi. 
Ergene Demokrasi Meydanı’ndaki törenin sona ermesinin ardından iErgene Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi.
Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma Ergene Garnizon Komutanı Piyade Albay Bülent Kasım tarafından yapıldı.
Ergene Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk ve Asırlık Emaneti adlı oratoryonun da sunulduğu programda Ergene Öğretmenler Korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. 
Programda Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kaymakam Kadir Duman, Ergene Garnizon Komutanı Piyade Albay Bülent Kasım, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, birim müdürleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

ÇERKEZKÖY
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çerkezköy’de saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıldı.
Anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla  başladı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından program, Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma programına Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Belediye Başkanı Vahap Akay, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli subay tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi. Daha sonra ÇTSO Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı koro ve oratoryo gösterisi sahnelendi. Koro ve oratoryonun sahnelenmesinin ardından program sona erdi.

Ardından 10 Kasım 2012 yılında helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren Şehit Piyade Uzman Çavuş Dinçer Ersoy, Çerkezköy Şehitliği’nde kabri başında anıldı. Şehit Ersoy için düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Belediye Başkanı Vahap Akay, şehidin ailesi ile siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Törende şehidin öz geçmişi okundu. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından dualar edildi ve şehitlerin kabrine karanfil bırakıldı


ŞARKÖY
Şarköy’deki anma programı,  Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumuyla başladı. 
Törene Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
Törenin ardından Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Ortaokulunun hazırladığı anma törenine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler hazırlamış oldukları şiirler ve dramayı sundu. Anma töreni Cumhuriyet Ortaokulunun düzenlemiş olduğu Atatürk konulu kompozisyon, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle son buldu.

“Elveda Gülsarı” Karacakılavuz’da yorumlandı “Elveda Gülsarı” Karacakılavuz’da yorumlandı

MURATLI

MURATLI
Muratlı ilçesinde düzenlenen tören, çelenk sunumuyla başladı. Ardından Atatürk İlkokulu tarafından Muratlı Gençlik Merkezi’nde anma programı düzenlendi. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, programda yaptığı konuşmada,  “Bugün olduğu gibi gelecekte de ilke ve devrimlerinin ışığında yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
MARMARAEREĞLİSİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Marmaraereğlisi’nde de törenlerle anıldı.
Anma töreni; İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı.
Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’de siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra protokol ve beraberindekiler Marmaraereğlisi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen anma programına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında; günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı; öğrenciler şiirler okudu ve Atatürk’ün hayatından kesitler sunuldu. Kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle program son buldu.
Törene Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Mustafa Geyik, Belediye Başkanı Hikmet Ata, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şenel, İlçe Jandarma Komutanı Ceyhun Koştu, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Çakıcı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Özge Ebecek