Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği’nden Benan Utku’ya ziyaret Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği’nden Benan Utku’ya ziyaret

Dernek Başkanı Abdullah Yalçın, derneğin yönetim kurulu üyeleri Serap Cömertoğlu İşcan, Özlem Gürakar ve Gökmen Yüce, Süleymanpaşa’da görev yapan kadın gazetecileri çalıştıkları kurumlarda ziyaret etti. 
Yalçın, Cömertoğlu, Gürakar ve Yüce, kadın basın emekçilerine 500 lira değerinde hediye çeki takdim etti ve günlerini kutladı. 
Kadın gazeteciler de böyle anlamlı bir günde gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Yalçın, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, dernek olarak Süleymanpaşa ilçesinde görev yapan üyelerine yönelik çeşitli çalışmalar ve etkinlikler düzenlediklerini söyledi. 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın gazetecilerin yanında olmak istediklerini belirten Yalçın, şöyle konuştu:
“Yaptığımız çeşitli çalışmaların yanı sıra özel günlerde de üyelerimizin yanında olmak istiyoruz. Bugün de kadın üyelerimizi ziyaret ederek küçük bir hediye takdim ettik. Burada amaç hediyeden çok onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmekti. Bugün tüm basın mensupları gerek maddi gerekse çalışma şartları açısından çok da iyi durumda değiller. Kadın çalışanlar bu sıkıntıları daha fazla hissediyor. Tüm basın mensuplarının şartlarının iyileştirilmesi talebimizi çeşitli platformlarda dile getirmeye çalışıyoruz. Umarım bu çağrılarımız bir gün yanıt bulur.”

Kaynak: Gökmen Yüce