Çerkezköy’den Tokat’a yardım eli Çerkezköy’den Tokat’a yardım eli

Çerkezköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü İzcileri, “22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü” kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. 
İzciler, doğadaki canlıları inceledi, hem de becerilerini ortaya koyacak çalışmalar yaptı.

DÜNYA İZCİ DÜŞÜNCE GÜNÜ
İzciliğin kurucusu Baden Powel ve eşi Olave Powel’ın ortak doğum günü olan 22 Şubat, dünya izcilerinin birbirlerine arkadaşlık, sevgi ve yardım düşünceleri ile bağlılıklarını simgelemek amacıyla 1926’dan beri tüm dünyada “İzci Düşünce Günü” olarak kutlanıyor. 
Çerkezköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü izcileri, bu kapsamda hem doğada yaşayan canlılarla ilgili farkındalık oluşturmak hem de becerilerini ortaya koyabildikleri “Doğada Yaşayan Canlar” adlı etkinlik gerçekleştirdiler.

MAMA VE BROŞÜR DAĞITTILAR
Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde yer alan izciler,  önceden hazırladıkları kedi ve köpek mamalarını Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda bulunan vatandaşlara verirken, aynı zamanda çevre kirliliğine dikkati çekmek için hazırladıkları broşürleri dağıttı. 
Alanda bulunan vatandaşlara çevreye duyarlı olmaları gerektiğini hatırlatan izciler, izciliği yaşayarak anlatma fırsatı buldu. İzciler, etkinlik kapsamında el boyaları ile hazırlanan platforma hatıra el izlerini bıraktılar.

Kaynak: Haber Merkezi