Vali Soytürk programda yaptığı konuşmada destek sağlayan herkese teşekkür etti ve onları gelecek dönem için cesaretlendirirken Tekirdağ’ın ihtiyaçları hakkında da bilgilendirdi.
Çorlu TSO’da gerçekleşen ödül töreninde 2022 yılı kurumlar vergisi ilk 10 mükellefi, yüksek düzeyde ihracat yapan  üyeler, en çok istihdam sağlayan ilk 3 üye, en çok kadın istihdam eden ilk 3 üye, en çok engelli istihdam eden ilk 3 üye, bünyesinde ar-ge merkezi olan üyeler ile İSO 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde yer alan üyelere, Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.
Ödül törenine Vali Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt,  Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, kurum müdürleri ve iş insanları katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Soytürk; Tekirdağ’daki eğitim ve sanayi konularına değindi. Eğitimde kalkınmak için hayırseverler ve devletin işbirliği yaparak bir çok okulun ilimize kazandırıldığını belirten Vali Soytürk, sanayicilerin ilimize önemli bir istihdam sağladığının da farkında olduğunu dile getirerek onların ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu, istihdamın sürmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Vali Soytürk konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün sabah Çerkezköy’de bir programdaydım. Tekirdağ’daki en keyif aldığım toplantılardan bir tanesi oldu. 1989’den beri okul yaptıran 21 tane hayırseverle kahvaltıda bir araya geldik. Her birine birer “Teşekkür Belgesi” verdik. Sizden Allah razı olsun. Bu ilçeye katkı sağlamışsınız önemli hizmet etmişsiniz, çocuklarımızın eğitimi için bir adım atmışsınız. Size şükranlarımızı sunuyoruz dedik. Programda çok heyecanlandım, çok keyif aldım.
Çerkezköy’deki hayırseverler nezdinde Tekirdağ’da hayırsever olan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Okul elbette çok önemli, ikili eğitimi ortadan kaldırmalıyız. Bu anlamda hemen hemen bütün okulları Milli Eğitim Bakanlığının kaynakları ile yapabilecek durumdayız. Anaokulları ile ilgili hazırlıklarımız var. Anaokullarında bağışçı bulmak daha kolay çünkü miktar daha düşük. İki tane vekilimiz var, isimlerini vermeyeceğim ama iki tane güzide vekilimiz bu anaokullarından birer tanesini yapmayla ilgili gönüllüler. Şimdiden onlara teşekkür ederim. İnşallah tez zamanda protokolü imzalarız.
Bir başka ilgi alanım sanayi. Sanayicilerimizin sorunları var, bide sanayicimizden kaynaklı sorunlar var. Sanayici çok önemli bir şey yapıyor. Bir kere istihdam sağlıyor, ihracat yapıyor, döviz getiriyor. İki özel firma tanıdım bu kısa süre içerisinde cari açığı kapatacak Türkiye’de başka bir yerde üretilmeyen sadece yurtdışından gelen ürünleri yapmayla ilgili çabası var. Bunları yaptığı takdirde yaklaşık 500 milyon dolar cari açık kapatılacak. Bu durum beni çok heyecanlandırıyor, acayip saygı duyuyorum. Onların sorunları ile ilgili nasıl yardımcı olabilirim diye görüşüyorum, konuşuyorum.
Buradan sanayicilere bir açık çek vermek istiyorum. Mevzuat içerisinde ve vicdana sığan her türlü talebinizi yapmakla kendimi mükellef kılıyorum. Yasal ve vicdana sığan her türlü talebinizi hızlandırmak, Valilik nezdinde, Bakanlık nezdinde takip etmeyi bir görev olarak biliyorum. Elimden geldiğince katkı sağlamak istiyorum.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanına teşekkür ediyorum. 65. yıl dönümüzü kutluyor, bütün sanayicilerimizi tebrik ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından plaketler taktim edildi. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

Çorlu’ya yeni bir okul yapılması planlanıyor Çorlu’ya yeni bir okul yapılması planlanıyor

trakyagazetesi-İş insanları ödüllendirildi2

Kaynak: İlkay Danacılar