Çorlu tren kazası davasını sordu Çorlu tren kazası davasını sordu

Yerel seçimlerin ardından sosyal medyada “Süleymanpaşa Belediyesinde 25 kişi yüksek tazminatla işten çıkarılıyor” iddiaları gündeme gelmişti. Yani Süleymanpaşa Belediyesi CHP’ye geçince, bazı kişilerin kendilerini işten çıkarttırarak yüksek tazminatla işten ayrılacağı öne sürülmüştü. 
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, gazetemize yaptığı açıklamada, birilerinin sosyal medyada yazdığı gibi 25 kişinin işten çıkarılmadığını söyledi. 
Bu iddiaların doğru olmadığını belirten Uzunlar, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak hiç kimseyi işten çıkarmadık. Tek bir kardeşimiz kendi isteği ile istifa etti ve işinden ayrıldı. O da tazminat alamadı. Hiç kimseye tazminat ödenmedi” ifadelerini kullandı. 

4-5 KİŞİNİN TALEBİ OLMUŞ, KABUL EDİLMEMİŞ
Uzunlar, sadece birkaç personelin ilk etapta  seçimin verdiği moral bozukluğu ile “Biz işten çıkalım tazminatımızı verin” gibi bir talepte bulunduklarını anlattı. 
Bu kişilerin de kendisiyle konuştuktan sonra taleplerini geri çektiklerini aktaran Uzunlar, “O da toplamda 25 değil, 4-5 arkadaş. Onların da ‘Bunlar bizimle çalışmaz, zulüm eder’ gibi korkularından böyle bir talepleri olmuştu” diye konuştu. 

İŞE GELMEDEN MAAŞ ALIYORLAR İDDİASI
Bazı personelin belediyede işe gelmeden maaş aldığı, seçim kaybedilince yeniden belediye binası geldiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Uzunlar,  “Öyle bir şey olmaz. Ancak şöyle; bizim değişik yerlerde görevlendirdiğimiz arkadaşlar var. İşte Namık Kemal Evi’nde var, adliyede var. Belki şimdi onlar oradan çekilmiştir. Onları müdürleri takip ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gökmen Yüce