Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ilçede hizmet veren fırınlarda rutin olarak gerçekleştirilen ancak ramazan ayı nedeniyle artırılan denetimler sonucunda, fırıncıların kurallara uyduklarının tespit edildiğini söyledi.

GRAMAJ VE FİYAT TARİFESİNE UYULUYOR

Ahmet Sarıkurt, şunları kaydetti:
“Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, ramazan ayı dolayısıyla ilçe genelindeki fırınlarda denetimlerini sürdürüyor. Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri ramazan ayı nedeniyle yoğunlaştırdık. Ekiplerimiz son olarak yaptıkları denetimlerde ramazan pidelerinin yanı sıra üretilen ekmeklerin gramajlarını da kontrol ettiler. Bilindiği üzere; 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında hizmet veren fırınlar diğer kentlerde olduğu gibi Çorlu’muzda da Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı olarak tarife belirliyorlar ve belirlenen pide ve ekmek gramajları ile fiyat tarifesine uyup uymadıkları konusunda Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyorlar. Yapılan denetimler sonucunda Çorlu’da hizmet veren fırınlarda fiyat tarifesine uyulduğu, ekmek ve pidelerin belirlenen gramajda üretim yaptığı tespit edildi.”

Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi

FIRINCILARA TEŞEKKÜR

Ahmet Sarıkurt, “Tüm fırıncı esnafımızı dürüstlükleri için Çorlu’da yaşayan halkımız adına her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor; hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı. 
Sarıkurt, fırınlara yönelik denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi