Marmaracık Mahallesi’ndeki Ergene Göl Restoran’da kahvaltı programı düzenlendi. 
Programa, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, Ergene İlçe Başkanı Ramadan Duran, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, meclis üyesi aday adayları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçede ikamet eden depremzede aileler katıldı. 
Yüksel, programda yaptığı konuşmada, on binlerce insanı hayattan, milyonlarca insanı da evinden yurdundan koparan 6 Şubat depremlerinin seneyi devriyesinde bir araya geldiklerini söyledi. 
  Yüksel, şöyle devam etti:
 “Tüm deprem şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Burada yaşayan vatandaşlarımız bizler için çok kıymetli, çok değerli. Onlar için her zaman her platformda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Daha önce de bizler Hatay’da olduk, Samandağ’da olduk, İskenderun’da olduk. Reyhanlı’nın Tayfur Sökmen köyünde olduk. Milletvekillerimizle, ilçe yöneticilerimizle deprem bölgesine yardım malzemeleri götürdük, çadırlar kurduk ve yardım elimiz uzattık, beraber olduk, olmaya da devam edeceğiz.” 
Yüksel, “Deprem bize bir gerçeği gösterdi. Allah’ın izniyle inşallah o günleri yaşamayız ama her an yaşayacakmış gibi hazır olmak zorundayız. İlçemizde Vakıflar Mahallemizde yolun kenarında çok büyük bir afet merkezi inşa edeceğiz, yeni dönem itibarıyla deprem konteynır merkezleri inşa edeceğiz. Her an depreme hazır olacağız. Allah göstermesin yaşatmasın inşallah” diye konuştu.

GÜNLÜK 5 BİN KAPASİTELİ YEMEK TESİSİ HİZMETE GİRECEK
Ergene’de yaşayan her vatandaşın kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:
 “Eğitimden sağlığa onlar bizim güvencemiz altındadır. Her konuda Ergene Belediyesini arayabilir, yardım isteyebilirsiniz. Danışmanlık merkezimiz tüm Ergene halkının olduğu gibi sizlerin de hizmetinde. Yeter ki arayın bilgilendirin, gelelim yardımcı olalım. Yine bölgemizde kreşlerimiz var. Depremzede kardeşlerimiz kreşlerimizden ücretsiz olarak yararlanabilirler. İlçemizdeki dar gelirli aileler için ya da evinde yemek pişiremeyecek durumda olan yaşlılarımız için, engelli kardeşlerimiz için her gün sıcak yemek imkanı sunuyoruz. Bu hizmetimize de devam ediyoruz. Evinde yemek yapamayan vatandaşımız olabilir, yeter ki haberimiz olsun. Trakya bölgesinin en büyük aşevini yaptık.  Günlük 5 bin kişi kapasiteli yemek üretimi yapabileceğimiz tesis çok yakında vatandaşımızın hizmetinde olacak.” 

Ergene’ye müjde: Her mahallede doğalgaz olacak Ergene’ye müjde: Her mahallede doğalgaz olacak

“80 PARK İNŞA ETTİK”
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı:
 “İlçemizde engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye, yatalak hastalarımıza hasta yatağı tedarik ettik. Ergene Belediyesi doğumdan ölüme vatandaşının yanında ve yanında olmaya da devam ediyor. Her mahallemizde projelerimiz oldu. Alt yapı projelerimiz tamamlanmak üzere, yollarımız tamamlanmak üzere her mahallemizde sosyal alanlarımız, düğün salonlarımız var. İlçemizde yaklaşık 80 park inşa ettik. Eksiklik olan mahallelerimizi de tamamlamaya gayret ediyoruz. Ergene’de yaşayan vatandaşlarımız doğumdan ölüme bizlerin güvencesi altındadır. Büyükşehir belediye başkan adayımız da burada. Tabii ki onların imkanları daha geniş. Daha önce milletvekilliği döneminde parlamentoda bizlere destek oldu. Bugün de büyükşehir belediye başkan adayı olarak yanımızda. Bugün bizler sizlerle kahvaltı vesilesi ile bir araya geldik. Her konuda sizlerin yanındayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi