Trakya Üniversitesi “akreditasyon belgesi” aldı Trakya Üniversitesi “akreditasyon belgesi” aldı

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, yeni bir toplumsal katkı faaliyetine daha imza attı. 
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Edirne DSİ Spor Kulübü ortaklığı ile EGZER-FİZ isimli toplumsal sosyal proje gerçekleştirilecek. 
Öğr. Gör. Dr. Berna Kuzuoğlu Tunçer ile Edirne Jeoteknik Hizmetler Şube Müdürü ve Edirne DSİ Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fırat Tulmaç’ın yürütücülüğünü üstlendiği proje kapsamında, her yaştan ve kademeden sporcunun biyomekanik uygunluklarının geliştirilmesi, yaralanma risklerinin azaltılması, spor performanslarına ve spora dönüş süreçlerine katkı verilmesi amaçlanıyor. 
Eş zamanlı olarak Edirne DSİ Spor Kulübü tesisleri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Laboratuvarlarında yürütülecek projede Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri de rol alacaklar.
Proje süreçleri ile ilgili olarak Edirne DSİ Spor Kulübü Kulüp Başkanı, Antrenörler ve Kulüp Sporcuları oluşan heyet Sağlık Bilimleri Fakültesini ziyaret ederek, Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hilal Keklicek ve Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Berna Kuzuoğlu Tunçer’e teşekkür plaketi takdim ettiler.
Ziyaret, projenin en az dört yıl devam etmesi ve kurumlar arası protokollerin geliştirilmesi konularının görüşülmesi ile sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi