Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 6 çocuk babası Cengiz Kavak, kentin en tanıdık yüzlerinden biri. 
Sahilde çayını yudumlarken denize bakıp kimi zaman hüzünlenen kimi zaman mutlu anlar yaşayan vatandaşların bulunduğu masaya giden Kavak, cümbüş çalıp repertuarındaki türkü ve şarkıları seslendiriyor. 
Masada bulunanlardan izin aldıktan sonra şarkılarını seslendiren Kavak’a bazı vatandaşlar küçük de olsa maddi destek de bulunuyor. 
Kavak, özellikle genç çiftlerin yanına gidip aşk şarkıları seslendirerek onlara duygu dolu anlar yaşatıyor. 
CÜMBÜŞ ÇALMAYI KENİ KENDİME ÖĞRENDİM
 Kavak, gazetemize yaptığı açıklamada, müzik merakının küçük yaşlarda başladığını söyledi. 
Bu merakını 20’li yaşlarda cümbüş çalmaya başlayarak giderdiğini belirten Kavak, “Bu iş için herhangi bir eğitim almadım. Tamamen kendi kendime çalışarak öğrendim. O dönem amcamlar da müzikle ilgileniyordu. Onlarla birlikte çala çala belli bir seviyeye geldim” dedi. 

Kavak, cümbüş çalmayı öğrendikten sonra şarkı ve türkü repertuarını da genişlettiğini anlattı. 
Ardından düğünlerde arkadaşları ya da amcalarıyla birlikte sahne almaya başladığını aktaran Kavak, “Repertuarımda her türlü şarkı ve türkü var. Sadece Tekirdağ’da değil diğer il ve ilçelerde de çalıştım. 6 çocuk sahibiyim. Müzisyenlik yaparak aileme baktım. Şimdi özellikle yazın düğünlere gidiyorum. Daha yoğun oluyor” diye konuştu. 

MUTLULUK DAĞITIYORUM

Kavak, sahilde insanların masalarına konup olup onlara şarkılar seslendirmekten keyif aldığını söyledi. 
Birilerinin duygularına ortak olmanın ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Kavak, “Buraya gelen insanlar bazen mutlu bazen de hüzünlü oluyor. Onların durumuna göre şarkılar söylüyorum. Onlar da bu durumdan çok memnun oluyorlar. Bazen şarkılara eşlik ediyorlar. Bazen hüzünlü bir şekilde dinliyorlar” ifadelerini kullandı. 

Tekirdağ’a Bulgar turist ilgisi Tekirdağ’a Bulgar turist ilgisi

Sahildeki vatandaşlar da Kavak’ın seslendirdiği şarkılara eşlik edip mutlu anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: Gökmen Yüce