Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, yaptığı açıklamada, genel merkezler nezdinde olmasa dahi Anadolu’nun bazı bölgelerinde yerel ittifaklar olacağını dile getirdi. 
Tekirdağ’da da çalışmalara ittifaksız şekilde devam edildiğini belirten Avşar,  Ergene,  Kapaklı, Saray, Çerkezköy belediye başkan adaylarının açıklandığını, Süleymanpaşa, Marmaraereğlisi, Çorlu ve Şarköy aday adayları ile hafta sonu görüşme gerçekleştirileceği ve adayların belirleneceğini ifade etti. 

CAN ATALAY KARARINI DEĞERLENDİRDİ

İktidarın doğru bir yönetim gerçekleştirmediğini söyleyen Avşar,  Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin karar ile halkın iradesinin, milli iradenin açıkça gasp edildiğini dile getirdi. 
AK Parti  iktidarını eleştiren Avşar, şu değerlendirmelerde bulundu:
 “Hukuku, adaleti, anayasayı kendine göre eğip bükerek, bir kalıba sokma çabasıdır. 28 Şubat ve başörtü konusunda hukuk mücadelesi vermiş bir siyasi kültürden gelen ve bunu çok iyi bilen bir AK Parti’den, Anayasa’yı tanımayan, kendi siyaseti için anayasayı ayaklar altında rahatça çiğneyen bir harekete dönüştü. Hukuk adına, memlekete verecekleri bir şey yok. Bu konuyla alakalı sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” 

Bisikletle hacca gidiyorlar Bisikletle hacca gidiyorlar

“HEDEF CUMHUR İTTİFAKI’NI ZAYIFLATMAK”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin belki hükümeti değiştiremeyeceğini fakat bir uyarı niteliği taşıma konusunda önemli olduğunu söyleyen Avşar, Cumhur İttifakı’nın oylarını azaltmak ve ellerindeki belediyeleri almak için mücadele etmeye konsantre olduklarını belirtti.
 “Öncelikli hedeflerimiz, teşkilatları sahada tutup, adaylık vesilesiyle vatandaşa tanıtmak ve iddialarımızı ortaya koymak. İkincisi ise Cumhur İttifakı’nın yerelde güçlenmesini engellemek” diyen Avşar, çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

“ANADOLU’DA İTTİFAKLAR OLUŞUYOR”

2024 yerel seçimlerinde muhalefet cephesinde ittifak alanında bir politika yürütülmediğini belirten Avşar, şunları kaydetti: 
“Genel merkezler bazında olmasa dahi Anadolu’da yerel olarak bazı ittifaklar oluşuyor. İl ve ilçelerde adaylar çerçevesinde doğal bir ittifak söz konusu. Yerelde son dakikaya kadar beklediğimiz yerler var. Genelde Anadolu’da doğu ve güney doğuda işbirlikleri mevcut. İlerleyen süreçte, açıklanacak.”

Kaynak: İlkay Danacılar