Ahmet Sarıkurt mal varlığını açıkladı Ahmet Sarıkurt mal varlığını açıkladı

Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, Çorlu’nun çok kıymetli, insanı ile çok değerli olduğuna dikkat çekerek “Çorlu’muzu Ankara’nın Çankaya’sı, İstanbul’un Kadıköy’ü gibi parlayan bir kent haline getirmek için emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
Bereketli topraklarda sevgi eken, gülümseyen yüzlerle dolu Çorlu’da geçen 5 yılda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Sarıkurt, şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz süreç içerisinde çok sayıda projemizi hayata geçirdik. Yaşanan pandemi, içimizi yakan deprem ve ülkemizin ekonomik durumları nedeniyle hayata geçiremediğimiz projelerimiz de oldu. Hizmetlerimizde yapabildiklerimiz var, yapamadıklarımız var. Ancak kasten yapmadığımız hiçbir şey yok ve asla olamaz. Biz geçmişten geleceğe hiçbir işimizi eksik bırakmamak için var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz.” 

 PROJELERİNİ ANLATTI
Seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi projelerinden bahseden Sarıkurt, şunları kaydetti:
 “Şimdi önümüzde yepyeni bir dönem var. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Sosyal belediyecilik ve etkin yerel yönetim anlayışımızla yaş almış büyüklerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için hak temelli sosyal hizmetler, sosyo-ekonomik destekler, sağlık hizmetleri, gündüz bakım evleri, güzel sanatlar lisesi, mahalle akademileri ve etüt merkezleri, şehir kütüphanesi, öğrenci yurdu, öğrenci bursları, engelsiz yaşam alanları ve hizmetleri, kültür, spor, sanat, can dostlarımızın da mutlu olduğu bir kent, afete dirençli, planlı ve yaşanabilir bir kent, otoparklar, yeni ulaşım ağları, çevreci, temiz, rahat ve huzurlu bir nefes alabileceğimiz yarınlar, yepyeni sosyal yaşam alanları, fuar alanları, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak projeler, Seymen Kavunu pazarı, yeni semt pazarları, ara eleman ihtiyacını karşılayacak eğitim iş birlikleri, açık hava düğün salonu, kent lokantası, halkımızın nefes alacağı yeni piknik ve tesisler ve daha birçok hizmet yeni dönemde kıymetli Çorlulu hemşehrilerimiz için hazırladığımız projelerimizden bazıları…” 

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTEN TAVİZ YOK”

Sarıkurt şeffaf belediyecilik ilkelerinden dün olduğu gibi bugün de asla taviz vermeyeceklerini ifade etti. 
Hizmet ve faaliyetleri veriye dayalı yürütmeye devam edeceklerini, verileri açık veri platformları üzerinden paylaşamaya devam edeceklerini aktaran Sarıkurt, şöyle devam etti:
“Başkanlık makamımız ve makamı temsil eden tüm çalışma arkadaşlarımızın kapıları daima hemşehrilerimize açık olacak. Yerel yönetimler için geliştirilmiş ve etkinliği denenmiş ‘Açık Kapı’ İletişim ve Halkla İlişkiler Sistemi’nden yararlanacağız. Her mahallemizde, her komşumuza eşit yakınlıkta olmaya devam edeceğiz. Farklı iletişim kanallarından gelen istek, öneri ve şikayetleri tek bir havuzda toplayan ve 48 saat içerisinde başvuru sahibine geri bildirimde bulunulmasını sağlayan ‘gülümse, dinle ve çöz’ yöntemini uygulayacağız. ‘Halk Konuşuyor, Başkan Dinliyor’ mahalle buluşmalarımız kapsamında her vatandaşımızla oturdukları mahallelerde yeniden ve düzenli olarak bir araya geleceğiz. Tüm istek ve taleplerini dinleyip çözüme ulaştıracağız. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile gençlik meclisi kurarak şehrimizin yönetiminde üniversiteli gençlerimizin de çocuk meclisimizde olduğu gibi söz sahibi olmalarını sağlayacağız.    Muhtarlarımız ve belediye yetkililerimizle birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerini muhtarlar meclisimizde bir araya getirerek ilçemizin sorunlarının çözümünü hızlandıracağız. Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliği yaparak halk ekmeğin yanına halk süt hizmetini de ekleyeceğiz.   İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar dolayısıyla emekli vatandaşlarımızın özellikle kış aylarında zorlanacaklarını tahmin ederek zor günlerinde yanlarında olabilmek için “Kara Kış Fonu” projemizi hayata geçireceğiz. Askıda Fatura uygulamasıyla komşularımızın zor günlerini hep birlikte, dayanışmanın gücüyle aşacağız. Birinci derece şehit aileleri ve gazilerimiz için sunacağımız ‘Çorlu Kart’ ile belediyemize ait tesislerde ve hizmetlerimizde tüm kolaylıkları sağlayacağız.
Soğuk kış günlerinde sokakta yaşamak zorunda kalan mağdur durumdaki vatandaşlarımızı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yalnız bırakmayarak sahip çıkacağız. Kentimizde imkanı kısıtlı çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için özel bir mağaza oluşturacağız.”

Kaynak: Haber Merkezi