3 yaşındaki bebek yangında hayatını kaybetti 3 yaşındaki bebek yangında hayatını kaybetti

“Hafif Arama ve Kurtarma Eğitmen Eğitimi Akreditasyon Sistemi”ne başvuran Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerin ardından, AFAD Başkanlığı tarafından görevlendirilen komisyonca sınava tabi tutuldu.
Sınavı başarıyla tamamlayan Çorlu 59 AKE’yi kutlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “Çorlu 59 AKE, Trakya bölgesinde ilk akredite edilen Kentsel Arama Kurtarma Ekibi olmakla birlikte, bir ilki daha başararak ‘Hafif Arama Kurtarma Eğitmenliği’ alanında da akredite edilen ilk ekip oldu” dedi. 
Sarıkurt, şunları kaydetti:
“Eğitmenlik eğitimlerine katılan 10 ekip üyesi personelimiz, yazılı ve uygulamalı sınavlarda başarı göstererek eğitmenlik yapabilme yetkisi kazanmışlardır. Ekip üyelerimiz, AFAD Başkanlığı tarafından görev verilmesi halinde Kentsel Arama ve Kurtarma alanında hafif seviye ekiplerin akreditasyon eğitimleri kapsamında eğitim vermeye hazır ve yetkilidirler. Eğitime katılan ve bu gururu bizlere yaşatan personellerimizi tebrik ediyor, kendilerine verecekleri eğitimlerde başarılar diliyorum. Ekip üyelerimizin yetiştirilmesinde ve sınava hazırlanmaları aşamasında desteğini esirgemeyen Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeline de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Kaynak: İlkay Danacılar