Malkara Belediye Meclisi toplandı Malkara Belediye Meclisi toplandı

Malkara Eski Otogar alanında düzenlenen tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Törende Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Fatih Bakanoğulları projenin kapsamı ve uygulaması ile ilgili bilgiler verdi.
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise törende yaptığı konuşmada,  şu ifadeleri kullandı:
“Ben öncelikle hafta sonu hain terör örgütü ile girilen çatışmalarda kaybettiğimiz 12 vatan evladımızı rahmetle anıyor, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Umarım terörün ve teröre destek verenlerin kısa zamanda bittiğini hep birlikte görürüz. 10 yıldır Malkara’mız için görev yapıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda Malkara’mızın Cumhuriyet tarihinde en çok yatırım aldığı 10 yılı hep beraber geride bıraktık. Ben bunun için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Kadir Albayrak’a, birlikte çalıştığım başkan yardımcılarıma, meclis üyelerime, hem Tekirdağ Büyükşehir hem de Malkara Belediye personellerimize teşekkür ediyorum. Bizler şehircilik anlamında çalışırken Malkara’mızın asıl ihtiyacının üreticimizin mutlu olması gerektiğini biliyoruz. Çünkü Malkara’mızda ekonomik anlamda üreticimiz mutluysa esnafımız da, memurumuz da, Malkara’mız da yaşayan herkes mutlu. Fakat ne yazık ki günümüzdeki ekonomik koşullarda üreticimizin yeterli kadar mutlu olmadığını görüyoruz. Biz de üreticimizi destekleyecek projelerimize devam ediyoruz. 2014 yılında yola çıkarken Malkara balının Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde yer aldığını, bizim önemli bir değer olduğunu hemşehrilerimizle paylaşmıştık. Bugün geldiğimiz noktada hem birliklere hem arı üreticilerimize Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi olarak ciddi anlamda desteklerimiz oldu.”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da törende bir konuşma yaparak, “Ülkemizde artan maliyetlerden arı yetiştiricilerimiz de olumsuz etkilenmiştir. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemiz kapsamında 2015-2020 yılları arasında 22293 çift katlı arı kovanı 1148 arı yetiştiricisine dağıtılmıştır. Arı Keki Desteği Projemiz kapsamında 2023 yılında 508 üreticimize 91440 kilogram arı keki dağıtımı gerçekleşmiştir. Yıl sonuna kadar proje kapsamında İl genelinde 611 kişiye 109980 kilogram arı keki dağıtımı yapılmış olacak. Malkara’da gerçekleştirilen programda Malkara Bal Üreticileri Birliği ve Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliğine üye 117 kişiye 21060 kg arı keki dağıtımı yapıldı” dedi.
Konuşmaların ardından üreticilere arı keki dağıtımı gerçekleştirildi.
Dağıtım törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Özmen, Malkara Ziraat Odası Başkanı Talat Kaya, Malkara Belediyesi Meclis üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bürokratları, STK başkanları, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Özge Ebecek