BGL’ de maçlar sona erdi BGL’ de maçlar sona erdi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı 17. hafta karşılaşmasında deplasmanda Tourism x Boğaziçi Basketbol Takımı ile karşılaştı. Mücadeleyi ev sahibi takım 89-81 galip tamamladı.
17. hafta açılış maçında Şehit Mustafa Özer Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada mücadele karşılıklı sayılar ile başladı. İlk çeyrekte maç ortada geçerken ev sahibi Boğaziçi Basketbol Takımı ilk periyodu 23-18 üstün tamamlamayı başardı.
İkinci periyotta sert savunmasını konuşturan Boğaziçi Basketbol Takımı farkı çift hanelere çıkarmayı bildi ve mücadelenin ilk yarısını 47-37 önde bitirdi.
İkinci yarıda Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı maça tutunmaya çalıştı. Farkı azaltmaya çalışan konuk ekip rakibinin iyi hücumlarına engel olamadı ve 3. Çeyreği 13 sayı farkla 72-59 geride kapattı.
Son çeyrekte vitesi arttıran Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı olsa da ev sahibi ekip farkın verdiği avantajla maçı bırakmadı ve mücadeleyi 89-81 galip tamamladı.
Bu sonuçla Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı 17. maçında 11. yenilgisini alarak 23 puanda kaldı ve 11. basamakta yer aldı.
Boğaziçi Basketbol Takımı ise bu galibiyetle 17. maçında 4. galibiyetini aldı ve 21 puana ulaştı. Boğaziçi Basketbol Takımı ligde 14. sırada yer aldı.

Kaynak: İlkay Danacılar