Balkan Araştırma Enstitüsü ve Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet, Doç. Dr. Bülent Atalay, Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Nur, Öğr. Gör. Meral Jahjai, Arş. Gör. Ece Dillioğlu ve Arş. Gör. Taner Şen, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. 

Ziyarette, müellifi oldukları, editörlüklerini üstlendikleri ve Trakya Üniversitesi ile Türkiye’deki birçok üniversiteden akademisyenlerin bölüm yazarlığı yaptığı, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Yayınları’ndan çıkan 9 kitabı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim ettiler.

Müziğe yatkın dezavantajlı öğrencilerden konser Müziğe yatkın dezavantajlı öğrencilerden konser

Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin başarılı çalışmaları ile mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını ifade eden Rektör Tabakoğlu, şunları kaydetti:
 “Hocalarımızın bilimsel araştırmaları neticesinde birbirinden değerli eserler meydana geldi. Bu eserler; tarih, edebiyat, kültür ve medeniyetimize dair önemli izler taşıyor. Eserlerin bilhassa Edirne ve Balkanlar üzerine yazılmış olması üniversitemizin uzmanlık alanına, vizyon ve misyonuna da hizmet etmektedir. Tarihimizde hala keşfedilmedik çok değerli hazineler olduğunu biliyoruz. Bu hazineleri araştıran, bulan ve günümüze taşıyarak bizlerle buluşturan kıymetli hocalarıma teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi