Edirneli cimnastikçilerin Bulgaristan başarısı Edirneli cimnastikçilerin Bulgaristan başarısı

2023- 2024 sezonu Tekirdağ 1. Amatör Küme’de A, B ve C Grubu maçları hafta sonu futbola doyurdu.
MALKARA VE AKÇEŞME RAHAT KAZANDI
A Grubu’nda lider Malkara 14 Kasımspor son 15 dakikada bulduğu gollerle 13 Kasım Sahası’nda Tekirdağ Adaletspor’u 4-1 mağlup etti. Malkara 14 Kasım Spor bu sonuçla puanını 19’a çıkararak averajla liderliğini sürdürdü. Tekirdağ Adaletspor ise 5 puanla 7’inci sırada yer aldı.
Bir diğer şampiyonluk adayı Akçeşmespor Karadeniz 1 Nolu Saha’da Karacakılavuzspor’a konuk oldu. Akçeşmespor üstün oynadığı maçı 6-1 kazanarak 19 puana ulaştı ve averajla 2’inci sıradaki yerini korudu. Karacakılavuzspor ise 6 puanda kalarak 6’ıncı basamakta yer aldı.
Zirveden kopmak istemeyen Eriklice Zeytinspor ise deplasmanda Çerkezmüsellim Spor Kulübü ile karşılaştı. Hayrabolu Sahası’nda oynanan maçı ev sahibi ekip 2-1 galip bitirerek sürpriz bir sonuca imza attı. Çerkezmüsellim Spor Kulübü bu sonuçla puanını 10’a yükselterek 5’inci basamakta yer alırken, aldığı mağlubiyetle yara alan Eriklice Zeytinspor 15 puanda kalarak 3’üncü basamakta yer aldı.
Son haftalarda çıkışa geçen Kazanderespor ise 13 Kasım Sahası’nda Büyük Çınarlıspor’u ağırladı. Kazanderespro maçı 2-0 kazanarak iyi gidişatını sürdürdü. Kazanderespor maçı 10 kişi tamamlarken, Büyük Çınarlıspor maçı 9 kişi tamamladı. Kazanderespor 13 puana ulaşarak 4’üncü sırada kendine yer bulurken, Büyük Çınarlıspor 4 puanda kalarak son basamakta (8) yer aldı.
B GRUBUNDA SÜRPRİZ SONUÇLAR
B Grubu’nda zirve mücadelesi veren Çorlu Kültürspor Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan ve geriye düştüğü maçta Ferhadanlıspor’u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Çorlu Kültürspor bu sonuçla puanını 22’ye yükselterek zirvedeki yerini korumayı başardı. Ferhandanlıspor 12 puanda kalarak 5’inci basamakta yer aldı.
Bir başka önemli maçta Ergene Kırkgöz Spor Kulübü ile Çorlu Belediye Futbol Kulübü zirve takibi mücadelesinde Ulaş Sahası’nda kozlarını paylaştı. Çorlu Belediye Futbol Kulübü rakibini 5-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet almayı başardı. Çorlu Belediye Futbol Kulübü bu galibiyetle 18 puana ulaşarak 4’üncü basamakta yer alırken, Ergene Kırkgöz Spor Kulübü ligde 2. mağlubiyetini alarak 19 puanda kaldı ve 2’nci sırada yer aldı.
Grupta Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor ile Muratlı 1935 Spor mücadelesi gol düellosuna sahne oldu. Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan maçı Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor 4-3 galip tamamladı. Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor puanını 10 yaparak 6’ıncı sırada yer alırken, Muratlı 1935 Spor 1 puanla 9’uncu sırada yer aldı.
Alt sıraları ilgilendiren maçta Vakıflar Güvenspor, Ergene Spor Kulübü’nü ağırladı. Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadyumu’nda oynanan müsabakayı ev sahibi ekip 2-1 kazanarak puanını 7’ye yükseltti ve 8’inci basamakta yer aldı. Konuk ekip Ergene Spor Kulübü ise 8 puanla 7’inci sırada yer aldı.   
MİSİNLİSPOR RAKİBİNİ PARAMPARÇA ETTİ 1-16
C Grubu’nda lider Ergene Misinlispor ise Ergene derbisinde Ergene Gençlerbirliğispor ile Ulaş Sahası’nda karşılaştı. Tarihi bir farka imza atan Ergene Misinlispor adeta rakibini gole boğarak maçı 16-1 kazandı. Ergene Misinlispor puanını 20 yaparak zirvede yer alırken, Ergene Gençlerbirliğispor 6 puanla 6’ıncı basamakta yer aldı.
Liderin takipçisi Karaağaçspor Çerkezköy Bld. 100 Yıl Stadı’nda Kızılpınar Uzayspor ile kozlarını paylaştı. Mücadeleyi Karaağaçspor 2-1 kazanarak zirve takibini sürdürdü. Karaağaçspor 19 puana ulaşarak 2’inci basamakta yer alırken, Kızılpınar Uzayspor 10 puanda kalarak 5’inci basamakta yer aldı.
Zirveden uzaklaşmak istemeyen Pınarça Spor Kulübü ise Kapaklı Kartalspor ile karşılaştı. Kapaklı Sahası’nda oynanan maçı Pınarça Spor Kulübü 4-2 kazanmayı bildi. Pınarça Spor Kulübü bu sonuçla puanını 19 yaparak zirveden uzaklaşmazken, Kapaklı Kartalspor 4 puanda kalarak 7’inci basamakta yer aldı.   
Grupta son basamakta yer alan Ahimehmet Gençlikspor ise Ergene Sahası’nda Sağlıkspor’u konuk etti. Sağlıkspor maçı 3-2 kazanmayı başardı. Sağlıkspor bu skorla puanını 14 yaparak 4’üncü basamakta yer aldı. Ahimehmet Gençlikspor ise puansız bir şekilde son sırada (8) yer aldı.

Kaynak: İlkay Danacılar