Türkiye’nin “Sanat Güneşi” Zeki Müren, ölümünden yıllar sonra da kalplerdeki özel yerini korumayı sürdürüyor.

Tekirdağ’da yaşayan 6 çocuk sahibi Mehmet Cantekin’in, asker arkadaşı olduğunu söylediği Müren ile anıları tazeliğini koruyor.

Cantekin, gazetemize yaptığı açıklamada, 1930 yılında Şanlıurfa’da doğduğunu, 1946 yılında İstanbul’a gelerek çalışma hayatını atıldığını söyledi.

Gerekli eğitimleri aldıktan sonra polis olarak Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde polis olarak görev yaptığını anlatan Cantekin, tam bir devlet adamı olduğunu ifade etti. Yaşamı boyunca kunduracılık, polislik, tercümanlık ve şarkıcılık yaptığını anlatan Cantekin, Ankara’da yedek subaylık okulunda geçirdiği zamanın, hayatının en güzel dönemlerinden olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFINI YANINDAN AYIRMIYOR

Yedek subaylık döneminde Zeki Müren ile asker arkadaşlığı yaptığını belirten  Cantekin, şöyle konuştu: “Zeki Müren yedek subay okulunda asker arkadaşımdı. Bize şarkılar söylerdi. Kendisi çok sevilen birisiydi. Okulda sürekli karşılaşırdık. Okuldan ayrıldıktan sonra bir daha görüşme fırsatımız olmadı. Ben sonra yurt dışına çıktım. O dönem Zeki Müren’in bize şarkı söylerken çekilen fotoğrafı anı kaldı. O fotoğrafı yanımdan hiç ayırmıyorum. Benim için çok güzel bir anı. Ölüm haberini alınca çok üzülmüştüm. Onu hep güzel bir şekilde hatırlayacağım.”

Cantekin, cebinden çıkardığı Zeki Müren fotoğrafına bakarken duygu dolu anlar yaşadı.

trakyagazetesi-Zeki Müren ile askerlik anılarını unutamıyor2

Muhabir: Gökmen Yüce

Editör: Trakya Gazetesi