CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök'ü ziyaret etti.

Ziyarette il genelindeki camilerin genel durumları ve depreme dayanıklılıkları hakkında bilgiler alındı, cami sayısının ihtiyacı karşılama noktasındaki yeterliliği görüşüldü.

Özellikle Tekirdağ’daki kız öğrenci yurdu eksikliği ve bu eksiklikten kaynaklı kız çocuklarının eğitim öğretim hayatından uzaklaşması gibi ortaya çıkan olumsuz durumlar ve bu konuda ailelerin yaşadığı maddi zorluklar değerlendirildi. Konu hakkındaki çekinceler karşılıklı dile getirildi.  

“İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİMİ ULUSLARARASI ALANA YAYILMALI”

Özellikle, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin uluslararası standartlara haiz olan bir ilahiyat fakültesi olarak değerlendirilmesi konusu görüşüldü. Trakya’nın ülkenin Batı’ya açılan kapısı olması ve turizm potansiyelinin bölgedeki diğer illere nazaran yüksek olması sebebiyle buradaki ilahiyat eğitiminin uluslararası alana yayılması gerekliliği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

İl Müftüsü Mustafa Soykök de camilerin temizliği konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu hizmetler için Yontar’a ve nezdinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkürlerini iletti.

Ziyaret bitiminde Yontar, İl Müftüsü Soykök'e ve Müftülük çalışanlarına misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Soykök de Yontar'a nazik ziyaretleri için teşekkür ettikten sonra Diyanet Yayınları'ndan hediyelerini takdim etti.

Yontar’a ziyaretinde CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin, İl Kadın Kolları Başkanı Büşra Nur Pelen, Süleymanpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Başbuğ ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülay Karaca eşlik etti.

Muhabir: Özge Ebecek

Editör: Trakya Gazetesi