CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira verilecek olması hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Çalışan emeklilerin uygulamadan muaf tutulacağını anımsatan Yontar, bu duruma tepki gösterdi. 
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu, 1 defaya mahsus verilecek 5 bin liranın temmuz-aralık 6 ay için hesaplandığında ayda bin liraya dahi denk gelmediğini ifade eden Yontar, “Emeklilerimize 1 defaya mahsus para verileceğine insan onuruna yakışır maaş verilmelidir. Emekliler yıllarca ödedikleri primlerin karşılığını almalıdır. 2023 yılının eylül ayı itibarıyla dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 13 bin 334 lira, yoksulluk sınırının ise 43 bin 433 lira olduğu ülkemizde bu verilen 5 bin lira emekliliklerimize nefes aldırmaktan hayli uzaktadır “ dedi.
Enflasyon ve hayat pahalılığının sürmesi  durumunda emeklilerin en çok ezilen kesim olmaya devam edeceğini vurgulayan Yontar, “Gerçekten emeklilerimizin faydasına olacak bir iş yapmak istiyorsanız en düşük emekli aylığıasgari ücret seviyesine çıkartırsınız. Ülkemize yıllarca çalışarak hizmet etmiş emeklilerimizi sefalete sürüklemeyi bırakın ve acilen gerekeni yapın” diye konuştu.

Editör: Trakya Gazetesi